Vastaps járt a Táncháztalálkozó táncosainak

Rovat

Megosztás

Több ezren látogattak el az idén 34. alkalommal megrendezett Országos Táncháztalálkozóra. Az egész napos programokat a tánccsoportok gálaműsora zárta, majd az OTP Bank Táncház Díja is méltó győzteséhez került, a közönség és a szakmai zsűri egybehangzó véleménye alapján.

Több ezer látogató, Makovecz által tervezett mini sátrak a kirakodóvásáron, gála műsorok és vastaps. Így lehetne legtömörebben jellemezni az idei találkozót. A táncosok hónapokat próbáltak, hogy minden összeálljon, és lenyűgözzék a közönséget. A siker nem is maradt el: a közönség hosszú perceken át tartó vastapssal honorálta a befektetett energiákat.

A rendezvényen az év táncosa is kitüntetésben részesült. A találkozó előtti hetekben az OTP Bank Facebook felületén lehetett szavazni a számunkra leginkább kedves táncosra, majd az első három helyezett közül a szakmai zsűri választotta ki az idei győztest. Ebben az évben a közönség és a zsűri véleménye is egybehangzó volt, így a Facebook szavazáson több mint 1300 lájkot elért Hahn-Kakas István székesfehérvári táncművész vihette haza a fődíjat, melyet az OTP Bank társadalmi kapcsolati vezetője, Bocskai István adott át.

“Nagyon örülök a díjnak, mert így én is visszaigazolás kaphattam arról, hogy amit csinálok, az jó, és hogy igenis van értelme ezzel foglalkozni. Ennek a kultúrának az ápolása, a gyerekek és csoportok összekovácsolása az én hivatásom, amelyben a szeretet és a tisztelet kap központi szerepet” -mondta Hahn-Kakas István a díjátadó után.

SAM_8446

“Négy évvel ezelőtt azzal a céllal indult útjára a Táncház Díj, hogy segítsük azoknak a nemzeti értékeknek  a fennmaradását, amelyekkel hazánk rendelkezik.  Reméljük, hogy az a sok fiatal, aki most itt van, meríteni tud ebből a kultúrából, kicsit a sajátjává tudja tenni azt, később pedig képes lesz a saját gyerekeinek is átadni a néptáncban rejlő hagyományok fontosságát és közösségépítő erejét” – mondta Bocskai István, az OTP Bank társadalmi kapcsolati vezetője.

A szombati nap élményeit mi mással lehetett volna stílusosabban lezárni, mint egy éjszakai táncházzal, ahol a fáradhatatlan néptáncosok az Éjszakai Bálon tombolhatták ki magukat. A vasárnap a gyerekekről és a családosokról szólt,  az Aprók bálja mellett kézműves foglalkozásokkal, ügyességi versenyekkel és babakoncertekkel várták a legkisebbeket.

j

A háromnapos találkozó megkoronázásaként színpadra lépett a Csík zenekar, hogy egy óriási bulival engedje egy évre útjára a néptánc és népzene rajongókat. Fellépett még többek között Rúzsa Magdi és Lovasi András, de  a koncertek rendezőjeként Novák Péter is aktív részese volt az esti programoknak.

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta