Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / Vége a kijárási korlátozásnak! Erre jöttünk rá az elmúlt időszak alatt

Vége a kijárási korlátozásnak! Erre jöttünk rá az elmúlt időszak alatt

Május 18-tól országosan véget ért a kijárási korlátozás, az élet elkezdett visszaállni a normál működésbe. Úgy zárhatjuk le ezt az időszakot leghatékonyabban, ha konklúziókat is levonunk a tapasztalatainkból.

Nézzük, mikre jöttünk rá az elmúlt időszak alatt.

Kapcsolataink a legfontosabbak

A koronavírus miatti korlátozások azt eredményezték, hogy külön élő szeretteinket, barátainkat nem látogathattuk meg. Elmaradtak az ölelések, puszik, érintések. Ez az időszak rádöbbentett mindannyiunkat, hogy ezeknek mekkora szerepe van, és hogy becsüljük meg azokat a perceket, amiket együtt tölthetünk azokkal, akiket szeretünk.

Carpe diem!

A jó öreg latin gondolat, magyarul talán „Élj a mának!” a legmegfelelőbb jelentése. És bizony ez nagyon igaz: sosem tudhatjuk, mit hoz a holnap, ezért amit ma megtehetünk, azt tegyük meg, magunkért, szeretteinkért.

Van és fejleszthető a türelmünk

Te is úgy ismerted eddig magad, hogy mindent azonnal akarsz? Sokan vagyunk így ezzel, és az elmúlt időszak tökéletes lehetősége volt annak, hogy türelmet gyakoroljunk. Nem mehettünk akkor boltba, amikor akartunk, nem látogathattuk a barátainkat, amíg a korlátozások tartottak, és egy olyan bizonytalanság vett körül minket, ahol csak a türelmünk segíthetett, hogy átvészeljük.

Éljünk tudatosan!

Remélhetőleg a korlátozások végére már álmunkból felébresztve is tudjuk, hogy kell alaposan kezet mosni. Ez az időszak azonban nem csak ezt tanította meg nekünk, hanem azt is, hogy valóban legyünk tudatosak: figyeljünk oda magunkra, ne nyúlkáljunk folyton az arcunkhoz, és ha betegség jeleit érezzük magunkon, akkor kerüljük a közösséget.

 

GIFek forrása: giphy.com

Vége a kijárási korlátozásnak! Erre jöttünk rá az elmúlt időszak alatt
Te mire jöttél rá az elmúlt időszakban?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share