Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Vége a lány- és fiúiskoláknak?

Vége a lány- és fiúiskoláknak?

Skóciában úgy néz ki, igen, hiszen már csak egy lányiskola van, és ott is fontolgatják, hogy hamarosan felveszik a fiúkat is.

Lejárt volna a nemeket elkülönítő iskolák kora? Az Egyesült Királyságban drasztikusan csökkent az ilyen intézmények száma: 85 százalékkal az elmúlt 40 évben. Jelenleg 400 állami fiú- és lányiskola működik Angliában, Skóciában viszont már csak egy lányiskola van. Ez a glasgow-i Notre Dame középiskola, melybe eddig fiúk nem járhattak.

124 év után azonban eljött az idő, amikor az utolsó lányiskola is megnyithatja ajtajait a fiúk előtt. Az iNews szerint a szülők már évek óta kampányolnak ezért, sokaknak ugyanis már általános iskolába is oda járt a gyermekük, nemtől függetlenül – az általános iskola része ugyanis koedukált. A fiúknak eddig viszont máshol kellett továbbtanulniuk, amint ott befejezték tanulmányaikat. A nyitás mellett állók szerint ennek meg kell változnia, hiszen a diákok később az életben sem lesznek elkülönítve. A főiskolákon és egyetemeken, majd később a munkahelyeiken is együtt dolgoznak majd az ellenkező nemmel, így szerencsésebb és egészségesebb is, ha minél korábban megtapasztalják a szegregáció-mentes környezetet.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share