Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Hírek / Vérző szemek: a látását is elvesztette egy amerikai lány

Vérző szemek: a látását is elvesztette egy amerikai lány

Szenvedése elképzelhetetlen a legtöbb embernek, ő mégis optimista.

A 15 éves Jordyn Walker élete tavaly decemberig ugyanolyan volt, mint akármelyik amerikai tinié. Gimibe járt, a suliújságot szerkesztette és fotózta, de a sportokban is jeleskedett. Az egyik decemberi estén viszont váratlanul kórházba kellett szállítani, amikor erős fájdalomra panaszkodott és orrából, szájából, füleiből és szemeiből is vérezni kezdett. Még aznap éjjel elvesztette a látását és több műtétet is végrehajtottak rajta, hogy az életét megmentsék.

Az orvosok értetlenül állnak a különös kór előtt, nem tudják, mi okozhatja a vérzést a lánynál. Korábban több médium is arról számolt be, hogy egy óceánjárós utazáson kaphatott el valamit két évvel ezelőtt, emlékei szerint ugyanis akkor volt az első rosszullét, de erre nem találtak bizonyítékot. Most úgy tűnik, hogy valamiféle ismeretlen autoimmun betegségben szenvedhet a lány, tehát az immunrendszere megtámadja a szervezete különféle struktúráit. Annak ellenére, hogy elviselhetetlen kínokat kell átélnie és megvakult, ő nem vesztette el a hitét abban, hogy egyszer meggyógyul.

“A tudomány mindig feltalál valami újat, szóval sosem tudhatod. Egy biztos: nem fogok csak úgy ülni és keseregni a helyzetemen” – mondta a Huffington Post-nak. Egy tanáccsal pedig mindenkinek üzent, aki egészséges: “Értékeld, ami körülötted van. Senki nem veszi elég komolyan, azt, ami megadatott, amíg el nem veszíti. Ismerd fel ezt, és legyél hálás érte”.

 

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share