Vigyázat, függő lehetsz!?

Rovat

Megosztás

A tetoválás is okozhat függőséget a legújabb pszichológiai kutatások szerint. Vajon mi motiválja az embert arra, hogy újabb és újabb mintákat varrasson magára? Mi az a szint, ami után függőnek titulálhatunk valakit, ha egyáltalán nevezhetjük annak? A Black & White Tattoo-ba látogattunk el, ahol Zagyvai Gábor válaszolt kérdéseinkre.

  • Mi motiválja a legtöbb embert a varratásra?

Általában az, hogy tetszik nekik ez a dolog, és akarnak valamit még a testükre egy bizonyos stílusban. Úgy gondolom, hogy motivációt felesleges keresnünk, mert a lényeg, hogy jobban tetsszen az ember magának, abban a testben, amiben van, illetve, hogy boldogabbá tegye. A végső motiváció mindig ez.

  • Mitől van az, hogy valaki nem tudja megállni, hogy újabb mintákat tetováltasson a testére?

Olyan nincs, hogy nem tudja megállni, inkább azt mondanám, hogy nem akarja megállni. Rájön, hogy nincs értelme leállni, hiszen tök jó, senkinek nem árt, tetszik neki, és még többet akar.

  • Szóval akkor azt mondod, hogy a varratás nem válhat függőséggé?

Valamilyen szinten lehet függőség, de nem a klasszikus értelemben véve. Függőségnek azért nem titulálnám, mert ez inkább igény az egyre több szép és művészi dologra.

  • Mi volt a legviccesebb, vagy legérdekesebb tetoválás, amit valaha csináltál?

Egy srác kérte, hogy tetováljak a hátsójára egy piercingekkel teli péniszt kettévágott makkal (egy óriási céltábla mellé).

http://www.nowmagazin.hu/?p=15344

 

Akkor most vizsgáljuk a dolgokat a másik oldalról:  megkérdeztünk pár  random embert az utcán, akiket szemmel láthatóan elég nagy területen borítanak tetoválások. Íme a reakciók:

Peti, 19 éves
Nem mondanám függőnek magam. A függő általában nem tud lemondani a szenvedélyéről, én le tudnék. Egyszerűen annyi, hogy kellenek nekem ezek az emlékek, pofonok, személyek a testemre, hogy mindig emlékeztessenek arra, ki is vagyok, honnan jöttem.

Dave ,23 éves
Ezt a függőség témát most nagyon nyomatják, gondolom, annak örülne mindenki, ha rávágnám, hogy az vagyok én is. Legyen úgy, részben úgyis van igazság a dologban.

Kincső, 27 éves
Én csak szimplán imádom a testem így, teljesen más a tükörbe nézni, mint a tetoválásaim előtt. Ez az önkifejezés legjobb módja.

A-srác-aki-kérte-hogy-ne-publikáljuk-a-nevét
Lényegében minden jó dolog függőséggé válik bizonyos szinten, nem? Őszintén szólva nem egyszerű válaszolni erre a kérdésre.

tetko

 

Tetoválás tetőtől talpig
Neked mi a véleményed a tetoválásról?

 

Kép: www.tattoosleeveideas.org

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta