Vigyázz, ne használj olaj alapú síkosítót óvszerrel!

Rovat

Megosztás

Mi történik, ha olaj alapú síkosítót kombinálsz óvszerrel? Nem sokan tudják, de a kettő nem fér össze.

A különböző testen alkalmazható és akár a nemi örömök fokozására használt olajok remekül szolgálhatnak erotikus masszázsokhoz, ám nem minden területen ajánlott a használatuk.

Az olajok és más zsíros anyagok, mint például a testápoló krémek, babaolajak, vagy akár a vazelin, gyengítik és vékonyítják a latex óvszereket, ezáltal növelve a szakadás kockázatát. De az olaj nemcsak a gumi ellensége, hanem sokszor a vagináé is. Míg az óvszert teljesen tönkreteszi, addig a női nemiszerv esetében erős irritációt okozhat. Így tehát, ha nem megfelelő síkosítót használtok az óvszerben történő közösülés alatt, szomorú és stresszes véget érhet az örömteli, izgalmasnak induló együttlét.

Ugyanolyan kellemetlen következményekkel járhat a síkosító használatának elmaradása is. Ha a dolgok nem elég nedvesek odalent, és a síkosító is elmarad, az bizony nagy károkat tud okozni, hiszen az óvszer ilyenkor is fokozottan sérülésnek, szakadásnak, kilyukadásnak van kitéve. Ezért ha kicsit szárazabban és nehézkesebben mennek a dolgok, fontos, hogy segítségül hívjuk a síkosítót, csak nem mindegy, hogy milyet.

A szilikon vagy vizes bázisú síkosítók bizonyulnak a legjobb megoldásnak, mert csak ezek kompatibilisek a gumi óvszerrel. A legtöbb óvszer használati útmutatásában egyébként tájékoztatnak is minket arról, hogy ne alkalmazzunk olaj alapú síkosítót vagy olaj alapú pesszáriumot, csak vízben oldódó vagy szilikon alapú síkosítóval használjuk. De nem kell megijedni, a legtöbb, boltban kapható síkosító egyébként nem olaj bázisú, azért nem árt ellenőrizni.

Ebben a videóban tesztelték a különbséget a két típusú síkosító között, na vajon melyik használt olajat?

https://www.youtube.com/watch?v=FYDMeoiKjI8

 

Vigyázz, ne használj olaj alapú síkosítót óvszerrel!
Te tudtad, hogy nem jó kombó az olaj és az óvszer?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta