A világ legfurcsább nyilvános vécéi

Rovat

Megosztás

Abban talán mindannyian egyetértünk, hogy nyilvános vécét használni egyikünk sem szeret. Ez érthető is, hiszen a legtöbb utcai mellékhelyiség nem éppen egy ötcsillagos hotel toalettjének a szintjén mozog…és akkor még finoman fogalmaztunk.

De bizony van, mikor a szükség nagy úr, a közelben nincsen egy étterem sem és a hazaút is messze van, akkor bizony kénytelenek vagyunk ezeket a vécéket igénybe venni.

A világ számos országában temérdek a nyilvános mellékhelyiség, de vannak olyan illemhelyek, amelyek külön figyelmet érdemelnek.

De miért is olyan érdekesek ezek a vécék? Mindjárt mutatjuk. Ti használnátok ezek közül valamelyiket?

Ahol játék a pisilés

Hol máshol, mint Tokióban találjuk meg azokat az interaktív piszoárokat, amelyek számítógépes játékokkal vannak összekötve. A kisdolgát végző ember a folyóügyei intézése közben nem csupán graffitiket moshat le a falról, hanem még célba pisilhet, a bevállalósabbak pedig még más használókkal is megmérkőzhetnek.

Fotó: gaijinpotblog

Nem szégyenlősöknek való vidék!

Létezik Londonban egy olyan mellékhelyiség, amelybe belépve egészen konkrétan úgy érezheted magad, mintha egy forgalmas utca közepén könnyítenél magadon. Noha a kétoldalú üvegeknek köszönhetően az emberek maximum a frizurájukat igazítják meg veled szemben, te mindenkire magasról tehetsz, hiszen a vécén ülve szemlélheted a járókelőket.

Fotó: Destination Developement Watch

Ahol biztosan nem kell sorban állnod

Kínában van a világ legnagyobb mellékhelyisége, amelyben ezer vécé található. Ha az esetleg nem dobna fel, hogy ezredmagaddal együtt pisilhetsz vagy kakilhatsz, a bizarr mosdókagylók és piszoárok látványától egészen biztosan hazáig tartogatod majd a dolgodat. Van itt Szűz Mária piszoár, női fenék formájú csap és tátott szájú krokodil vécé is, ami csak arra vár, hogy ráharapjon a fiúk legbecsesebb testrészére!

Fotó: Welt

Aki bújt, aki nem, pisi!

Mivel az angolok köztudottan nem fukarkodnak, ha alkoholfogyasztásról van szó, s azt is tudjuk, az alkohol bizony vízhajtó hatású, így nem nem meglepő, hogy a londoniaknak köszönhetjük azokat a titkos vécéket, amelyek napközben a föld alatt húzódnak meg, míg éjjel a föld alól előbújva segítik a kis- és nagydolgát elvégezni akaró embereket.

Fotó: City Metric

 

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,157RajongóLike
177,760KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta