A világ legidősebb emberei

Rovat

Megosztás

Egy olyan lista következik, melyre igen sokan szeretnénk felkerülni. Jöjjenek a világ legidősebb, még ma is élő emberei, akik mind nők!

Maggie Kidd

Forrás: twitter

 

1905. december 8-án született, így jelenleg 113 éves, csládjában ő volt a 12., egyben a legfiatalabb gyermek. Annak ellenére, hogy elég odős, a közelmúltban aktívan részt vett a lakóhelyén megrendezett karácsonyi rendezvényeken. Elmondása alapján hosszú életének titka nem más, mint Isten.

Shin Matsushita

Forrás: Wikipedia

 

A 114 éves Shin 1904. március 30-án született Japánban, a mai napig ott él, számos unokája, dédunokája és ükunokája van. 2016 májusában kórházba került tüdőgyulladás és szívelégetlenség miatt, de szerencsére felépült.

Magdalena Oliver Gabarro

Forrás: flickr

 

A katalán hölgy jelenleg 114 éves, 1903. október 31-én született Spanyolországban (Katalóniában). Születése körül valami kavarodás lehet, hiszen a legideősebb emberek listáját összeállító szervezet emberei leellenőrizetlennek tartják Magdalena születési adatait. Ennek ellenére a ma negyedik legidősebb élő ember. Ma Barcelonában él.

Maria Giuseppa Robucci

Forrás: wikipedia

 

Az olasz hölgy 115 éves, 1903. március 20-án született Olaszországban, ő Olaszország és egyben Európa legidősebb embere. Mozgalmas és kemény életet élt, de semmi nem volt képes kifogni rajta. A hosszú élet titka szerinte a megfelelő táplálkozás, a poziítv gondolkodás, az Istenbe vetett hit és az alkohol elkerülése.

Kane Tanaka

Forrás: wikipedia

 

Kane a világ még ma is élő legidősebb embere, 115 éves. 1903. január 2-án született Japánban. 103 évesen legyőzte a vastagbélrákot, hobbijai a szépírás és a különböző számítások. Egészségesen táplálkozik, rengeteg vizet fogyaszt. Rossz szokása a sok kávé fogyasztása. Hosszú életének titka a családja, az alvás, a remény és Istenbe vetett hite.

Ha kíváncsi vagy, ki még a világ 10 legidősebb emberének listáján, nézd meg a következő videót:

https://www.youtube.com/watch?v=a9WIWuf3kd4

 

Forrás: TOPLISTÁK

 

 

 

 

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta