,,Világhírű modell akarok lenni!” – Erre figyelj oda!

Rovat

Megosztás

Az oké, hogy szép vagy és ehhez nagy reményeket is fűzöl. Arról álmodozol, hogy világhírű modell leszel? Vagy nincsenek ilyen terveid, de azért nem tudsz ellenállni egy modellügynökség megkeresésének?

Mindenkinek erősen legyezgeti az önbecsülését, ha megdicsérik, és ezt még sok pénzzel és globális karrierrel is feltuningolják. Rengeteg világtalan ténfereg az aluljárókban, akikkel jobb vigyázni. Különösen azokkal, akik az előbbivel kecsegtetnek…

Fontos!

Egy komoly ügynökség, ha személyesen tesz ajánlatot, azt egy scoutra kijelölt ember végzi. Ő az a személy, aki képviseli a céget és konkrét információkkal is szolgál, és névjegykártyája is van. Akik egy papírral a kezükben toboroznak boldog boldogtalant, azok szinte kétséget kizáróan egy középkategóriás ügynökség felbérelt emberei, akik nem a hegyekben álló felkérésekből, hanem a naiv tinédzserek portfólióra befizetett pénzéből élnek. Emellett sokszor még szerződést is aláíratnak, ami még meg is köti a modellt. A portfólió az a modellkönyv, mely alapján a megrendelő ki tudja választani a fotózásra legalkalmasabb személyt.

Első toborzásos élményem alkalmával megkérdeztem, hogy tudnak-e munkát garantálni a horribilis összegért cserébe? A válasz az volt, hogy azt senki sem tud garantálni. Még szerencse, hogy a célcsoportjuk a 18 éven aluliak, mert a szülők nagy része rögtön átlát a szitán.

big (1)

Egy profi ügynökség, csak azokat hívja be személyes ismerkedésre, akiknek valóban van esélyük a szakmában, emiatt arra is lehetőséget biztosít, hogy a majdani munkákból vonja le a portfólió árát. Nincsenek megválaszolatlan kérdések vagy homályos foltok, hiszen a nemzetközi modellkarrier bölcsője Ázsia. Bizony, főleg külföldön kell bizonyítani a rátermettséget, így túl nagy luxus lenne alulinformáltnak lenni ebben a témában…ezentúl saját bookered is lesz, akivel megbeszélheted ügyes bajos dolgaidat, ő tartja benned a lelket a nehéz időkben és a legfontosabb, szerzi a jobbnál jobb munkákat! 😉

Modell akarok lenni! Vagy mégsem?
Szeretnél világhírű modell lenni?

 

Kép: blumodel.com, vilagszam.hu

 

 

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,159RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta