Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Hírek / Villámgyorsan lefogysz, ha ezeket eszed!

Villámgyorsan lefogysz, ha ezeket eszed!

Hallottál már a negatív kalóriás ételekről? Ha még nem, mindenképp olvasd el ezt a cikket, mert most olyat írok, ami tényleg nagyon sokat segíthet a fogyásban. Olyan ételeket nézünk át, amik elősegítik a fölöslegeset leadni a súlyodból, ráadásul egészségesek is. 

Amikor elfogyasztunk egy ételt, azt a szervezetünk szép lassan feldolgozza és elégeti, avagy ha fölösleg termelődik, azt tartalékolja el, így keletkezik a pocak, amitől olyan sokan szabadulni szeretnének. Vannak azonban olyan ételek, amelyeket több energiába telik szervezetünknek feldolgozni, mint amennyi kalóriát érnek maguk a bevitt anyagok, így gyakorlatilag szó szerint fogyaszt, ha ezeket esszük. Ezekből gyakorlatilag bármikor, a nap bármelyik szakaszában bérmennyit nyugodtan fogyaszthatunk, nem lesz belőle probléma, sőt..

Ami pedig plusz előny, hogy ezek az ételek és alapanyagok rendszerint kifejezetten egészségesek, tehát még a fogyás mellett azért is jót teszel a szervezeteddel, ha velük táplálkozol, mert hosszú távon egészségesebb életmódot is folytatsz ezzel, elkerülve így a betegségek sorát. De nézzük is a lényeget… mik is lehetnek a negatív kalóriás ételek?

Az alma.. kis korunk óta tömnek vele szüleink, tanáraink, orvosaink, igaz? És nem véletlenül! Rengeteg vitamint tartalmaz, és ráadásul az előbbi állítás is igaz rá, vagyis édeskés íze ellenére minél többet eszünk, annál vékonyabbak leszünk.

Ugyanez igaz a teljesség igénye nélkül az alábbi gyümölcsökre: sárgabarack, sárgadinnye, szeder, papaja, málna, narancs, grapefruit, paradicsom, és amin még én is meglepődtem, a kifejezetten édes íze ellenére: a görögdinnye.

A zöldségek terén pedig az alábbiak a befutók ezen a téren: spárga, cékla, káposzta, fokhagyma, zeller, spenót, karfiol, brokkoli, az abszolút befutó pedig: az uborka.

Végül pedig biztatnék mindenkit arra, hogy az alábbi termékekből ne csak egyet vagy kettőt egyen rendszeresen, ugyanis szinte mindnek az itt felsoroltak közül külön-külön van valami kifejezetten rá jellemző pozitív hatása is, például a paradicsom  fiatalon tartja a bőrünket, több rákfélét is megelőzhetünk a fogyasztásával. Próbáljatok meg minél változatosabban étkezni, legyetek kreatívak, alkossatok akár salátákat is belőlük. Fontos, hogy a cikkben szereplőkön kívül is változatosan egyetek, naponta minél inkább megszokott időben és mennyiséget, hogy a szervezetetek megértse a napi életviteleteket. A szervezetünk sokkal jobban működik, ha megtanulhat egy napi rutint, amit aztán be is tudsz tartani vele.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share