A VR Park hatását még órákkal később is éreztem!

Rovat

Megosztás

Anubisz harcosaként mentettem meg a királynőt!  Aztán időutaztam egészen vissza a dinoszauruszok koráig. Hogy lehetséges ez? Szerencsém volt kipróbálni Budapest első VR szabadidőparkját. De miről is szól ez a hely?

Ez a hely nem egyszerűen egy játékterem, ahol van egy számítógép és egy szemüveg. Már a belépéstől kezdve beszippant az a futurisztikus elgondolás, amit a készítők megálmodtak: gyakorlatilag egy űrhajóba lépsz be, így már el is kezdődik az utazás, ahol az első megálló a Space Café nevet hordozó büfé, ahol italok mellett pár szponzorok által felajánlott terméket is lehet venni.

Itt érdemes megjegyeznem a későbbiekre tekintettel: ha a gyomrod egy kicsit is érzékeny a hirtelen zuhanásra vagy hasonlókra, akkor csak óvatosan fogyassz!

A játékok két emeleten helyezkednek el

A lépcsőfordulókban világító falfestéssel próbálják elérni, hogy úgy érezd, nem a Nyugatival szemben vagy a kebabos mellett… Az első emeleten van a ruhatár és a csomagmegőrző is, itt kisebb táskákat letudtok tenni. Ettől a ponttól kezdve pedig már csak az önfeledt szórakozásra lehet és kell is összpontosítani!

A két saját fejlesztésű játéknak már az előszobája is megér egy külön dicséretet, a készítők tényleg mindent megtettek, hogy már a játékon kívül is úgy érezzük, elkezdődött a történet. Első körben egy piramisban találtam magam 3 társammal, feladatunk pedig az volt, hogy Anubisz harcosaiként felszabadítsuk a piramis által rabul ejtett királynő szellemét.

Az élmény egészen hihetetlen belülről, egy pillanat alatt elfelejted, hogy hol voltál, az effektek hibátlanul csapják be az érzékszerveidet.

A Jurassic Park rajongói bázisára épített hiperreality játék a másik magyar fejlesztés, ahol bár igazából feladatok nem igazán vannak, inkább a grafika és a látványvilág az, ami számít. Hiszen mikor láttunk utoljára dinoszauruszokat 1 centire tőlünk üvölteni?

A válasz az, hogy soha, így hát ez a 15 perces élmény olyat nyújt, amit mindenkinek (akit kicsit is érdekel ez a világ) át kell élnie.

Vannak itt még látni- és tennivalók

Lehet zombikat öldösni csapatban, hullámvasutazni  és kilövetni magunkat, vagy szabadesésben lezuhanni.

Korábban erről beszéltem, akinek gyenge a gyomra, ezt hanyagolja – a két kört még órákkal később is éreztem!

 

Ezeken kívül lehet ralizni (szintén nem gyomorbarát játék!) és motorozni. De ami talán a legfontosabb, hogy vannak régi játéktermek nagy klasszikusokkal, mint például a Pacman és a léghoki.

Minden korosztály megtalálhatja a neki való játékot

 

Összegezve, igazán ajánlom ezt a helyet mindenkinek, aki szeretne egy jót szórakozni, kiszakadni a valóságból egy kicsit!

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta