Soha véget nem ér? – A WellHello sztori

Rovat

Megosztás

A Wellhello az egyik legnagyobb sikert elért zenei formációja napjainknak. Néhány évvel ezelőtt alakult és olyan hirtelen robbant be, mint talán semmi más. De ez nyilván annak is köszönhető, hogy mindkét alapítót tag már a megalapulás előtt országszerte híres volt. De miért? És hogyan alakult a hihetetlen formáció? Kiderül!

A zenei formáció 2014-ben alapult. Első albumuk 2015 márciusában jelent meg, ráadásul azonnal aratott és például az iTunes-on első helyre is került. Ezután a csapat első komoly turnéját is megkezdte, amit egy külön kitalált poénra alapoztak ráadásul: az elnökségre. Ez az Elnöki tour volt, amiben közel száz állomáson cikázott végig a banda.

A két frontember 2006-ban találkozott először, azonban utána még évekig nem is kommunikáltak, végül Fluor kereste meg Diazt egyik akkor új dalában való segítségkérés miatt. Ez volt az első közös dalunk, ez azonban még közel sem hasonlított a WellHello arculatára. Ennek ugyanis egy nagyon komoly egyedi arculata van, ami külföldön bár már bőven ismert, idehaza még kiaknázatlan terület volt: a régies, múlt századi effektek, zenei motívumok és grafikai megoldások a klipekben, mind a régi elmúlt dolgok hangulatát idézi, amit őgy néz ki, zabál a nép.

De nézzük, honnan is ismerhettük a két frontembert a közös formáció előtt?

Fluor Tomi

Fluor egyike azon kevés sztároknak, akik a színvonalt abszolút fölfelé ívelő úton járták be. Ellentétben a legtöbb hazai celebbel, nála az ökörködés a karrierje legelején volt, mára pedig vérprofi rutin és alázat vette át a helyét. a sztori elején bekövetkezett halendázás pedig egyszerűen szükségszerű is volt, ezt ő maga is nyilatkozta. Ha nem robbantott volna egy “Mizu”-hoz hasonló őrült csajozós, lego össze rakós slágerrel, talán fel sem fedezték volna az emberek. Ahogy egyébként ez a Mizu korszak előtt is volt, kevesen tudják ugyanis, hogy a fiatal rapper már jóval a neve berobbanása előtt is hosszasan próbálkozott a rap műfajjal, több kevesebb sikerrel. De már a Wellhello előtt is bizonyította, nem csak “a mizus gyerek” címen szabad őt fejben tartani, hiszen olyan mély érzésű dalai is jelentek meg, mint a “Képkockák” ami mind habitusában, mint minőségében abszolút egy másik kasztba kerül a régi műveihez képest.

Diaz

Szintén már ismert volt a zenei szakmában a formáció alakulásakor, azonban ő nem a színpad elülső részében tevékenykedett. Diaz elismert, híres producer volt már évekkel a Wellhello előtt is, számos híres magyar előadónak készített zenealapokat. Számára egyébként egészen új dolog volt kiállni a színpadra Tomi mellett, mert gyakorlatilag teljesen idegen volt még eleinte tőle a frontember szerep. Természetesen hamar beleszokott és már semmiért sem adná.

Talán pont azért is annyira sikeres egyébként a WellHello, mert az egyik frontember kiváló zenei producer és énekes, amásik pedig kitűnő szövegíró és rapper. A két előadó olyan szinten kiegészítik egymást, mint… na, térjünk vissza egy szép költői eszközzel a végére: mint két kicsi legó. 🙂

Ki tudja, vajon meddig tart a szárnyalás? És mi lesz a csúcs, van még feljebb innen? Nos, előbb-utóbb megtudjuk, mi lesz a jövőben. Ami bizonyos, az az, hogy jelenleg a Wellhello az ország egyik legkedveltebb és legelismertebb zenekara mind hallgatói, mind szakmai szempontból.

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjának támogatásával készült.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

76,875RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta