Ezt nézed:  / Hírek / Színes / YouTube és kiégés: ezért tűnnek el egy időre a legnagyobb vloggerek

YouTube és kiégés: ezért tűnnek el egy időre a legnagyobb vloggerek

Emberek milliói követik őket, egy rakás pénzt keresnek azzal, ami szeretnek, és mégis ebbe roppannak bele.

Ki ne szeretne menő YouTube sztár lenni, aki a saját főnöke és maga osztja be az idejét, arról készít videókat, ami érdekli és ezzel mesés vagyonra is szert tud tenni? A világ legnagyobb youtubereit azonban a látszat ellenére nem kerülik el a gondok: legtöbbjük szembenézett már a kiégéssel.

A folyamatos jelenlétet követelő munka ugyanis nincs jó hatással a mentális egészségre, és ezt sokan csak akkor fogják fel, amikor kiborulnak tőle. Ilyenkor hirtelen eltűnnek, bevonulnak egy rehabra, meditációs kurzusra mennek vagy elkezdenek pszichológushoz járni, követőik milliói pedig értetlenül állnak előtte, hogy kedvencük megváltozott.

AlishaMarie, Casey Neistat, Kati Morton, Chris Boutté, és a világ leggazdagabb Youtubere, PewDiePie előtt sem új jelenség a kiégés. Van, aki sminkes videókkal robbant be és már években mérhető időt töltött saját kamerája előtt és a vágóprogram mögött, hogy elkészítse anyagait. Mások videójátékokkal játszanak és azt osztják meg a világgal, a soha nem alvó interneten keresztül.

Az online karrier előnye – és hátránya is egyben – hogy bármikor és bármennyit lehet dolgozni, és azonnal jön a visszajelzés, legyen az pozitív vagy negatív. Mivel sok esetben a saját produktumukat viszik a vásárra, ez nagymértékű stresszel is járhat, a bizonyítási vágy folyamatos, az állandó pörgés vége pedig az összeomlás. Az Insider szerint az elmúlt egy évben legalább 10 vezető YouTuber ment el tartós szabadságra a kiégés miatt, és van, aki sosem tért vissza az online világba.

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share