Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Zajlik az oktatási intézmények dolgozóinak tesztelése – videó

Zajlik az oktatási intézmények dolgozóinak tesztelése – videó

Folyik a tesztelés az egészségügyi, szociális és oktatási intézményekben, az első eredmények jövő hét elején várhatók – mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára.

György István közölte: az egészségügyi és szociális intézmények maguk végzik a tesztelést, az általános iskolákba, óvodákba, bölcsődékbe tesztelő csapatok mennek.

Több mint kétezer egyetemista, valamint egészségügyi végzettséggel rendelkezők, például védőnők végzik a tesztelést, egy-egy csapat két egyetemistából, egy adminisztrátorból és egy gépkocsivezetőből áll.

A tesztelés ingyenes és önkéntes, de kérik az érintetteket, hogy maguk és környezetük biztonsága érdekében vegyenek részt a tesztelésen. Aki jelen van és aláveti magát a tesztelésnek, azt tesztelni fogják – mondta György István.

 

Fotó: MTI/Balázs Attila

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön önkéntesekhez csatlakozva nézte meg az oktatási intézményekben dolgozók koronavírus-tesztelését Bicskén és Tabajdon.  A kormányfő elmondta, reméli, hogy legfeljebb csekély számban lesznek fertőzöttek a pedagógusok között.

A kormányfő a Facebookon közzétett videoüzenetében arról számolt be, hogy a járási hivatal dolgozói fegyelmezetten, pontosan, elkötelezetten, sőt szeretetteljesen végzik a munkájukat.

Főkép: MTI/Balázs Attila

Forrás: MTI, Facebook

 

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share