Ezt nézed:  / Zene / 05.13 | Új albummal, új stílussal jön Budapestre a Parov Stelar

05.13 | Új albummal, új stílussal jön Budapestre a Parov Stelar

Parov Stelar, vagyis eredeti nevén Marcus Füreder osztrák zenész, DJ, producer aki electro-swing zenéjével vált ismerté és meghódította az egész világot. Aligha találni olyan személyt hazánkban is akinek ne tetszene valamelyik sláger számuk.

Korábbi albumai, számainak alapja a swing volt, azt a stílust értelmezte újra és formálta át új köntösbe, így az electro-swing iránnyal vált igazi szupersztárrá. Az április 21-én megjelent, vadonatúj albumával, a Burning Spider-rel azonban szakít a swing alapokkal, de hogy hogyan, azt május 13-án a Budapest Parkban is meghallgathatja a hazai közönség.

A korábbi zenéitől kicsit eltérő hangzású lett az album, ezúttal blues és jazz stílusokhoz nyúlt vissza a múltba és komponálta át azokat mai, modern, elektronikus köntösbe. A producer szerint ugyanis pályafutása során a swing számára nem egy végállomás, nem az létezik csak a figyelme központjában az pusztán egy folyamat része ahogy ő dolgozik. Vagyis vegyünk valami régi, meglévő dolgot és kapcsoljuk össze valami újjal, hozzunk létre belőle valami újat. Ez esetében az elektronikus klub zene a régi idők hangzásaival megspékelve. De az alap, amihez visszanyúlunk nem csak a 30-as évek swing zenéje lehet, az lehet az 50-es, 60-as évek zenéje is, lehet pop, rock, blues, jazz a lényeg a régi stílusok újraértelmezése, hogyan lehet belőlük valami újat, korszerűt, egyedi slágert létrehozni.

 

Az új album szakít tehát az eddig megszokott electro-swing hangzással, de nem kell megijednie a rajongóknak, helyett kapott ugyanis 3 „klasszikus” swing ihletésű Parov Stelar szám is, és valljuk be, így lesz teljes kerek az egész. Kíváncsian várjuk azonban az új irányt, új zenei alapokat, május 13-án a Budapest Parkban kiderül, hogy hogyan fogadja a közönség.