Ezt nézed:  / Környezetvédelem / Ilyen lenne a Föld víz nélkül

Ilyen lenne a Föld víz nélkül

Elképzelted már, mi lenne, ha nem lenne víz a Földön? Se óceán, se tenger, se folyó, de még egy kis esőcsepp se? Egy 3D szimulátorral most ezt megteheted.

Mi lenne velünk víz nélkül?

Víz nélkül számunkra megszűnne az élet a Földön, hiszen ez az első számú energiaforrásunk. Nem véletlen, hogy mikor további élet után kutatnak más bolygókon, a víz az első számú kutatási cél, hiszen ez az alapja az élőlények fennmaradásának.

Az ivóvíz hiánya így is a világ legnagyobb problémája. Mi el sem tudjuk képzelni, hogy ne jussunk minden nap ivóvízhez, míg a fejletlen országokban a jó minőségű vízhez való hozzájutás szinte lehetetlen.

Milyen hatással lenne a szervezetünkre az ivóvíz hiánya?

Ha nem jutnánk rendszeresen ivóvízhez, akkor kiszáradás fenyegetne minket, ami először fejfájással, majd gyenge veseműködéssel járna. Ha nem lenne ivóvízünk 2-3 napig tudnánk életben maradni. Először a szomjúság érzése lépne fel, aztán megkezdődne a kiszáradás.

Sokszor azonban nem a víz hiánya a legfőbb probléma, hanem az, hogy nincs mód a víz tisztítására. A koszos víz ivása pedig még nagyobb betegségekkel járna együtt, és halálhoz is vezethetne.

Lassan vízhiányos lesz a világ?

A statisztikák szerint egyre nagyobb százalékban érinti a Földet ez a probléma. Egyéni szinten ezt nem lehet megállítani, csak világszinten. Fontos, hogy ne pazaroljuk a vizet pl.: figyeljünk oda a csöpögő csapra; inkább zuhanyozzunk, de a zuhanyzás alkalmával sem mindegy, hogy mennyi vizet használunk el. Fürdés közben, mikor szappanozzunk magunkat ne folyassuk fölöslegesen a vizet, inkább zárjuk el, mert már ennyivel is segítünk a Földnek.

Képek: pinterest.com

Ilyen lenne a Föld víz nélkül
Te odafigyelsz arra, hogy ne pazarold a vizet?