1 milliárd forintot nyert egy 16 éves srác a Fortnite-on

Rovat

Megosztás

A történelmi nyereménnyel a fiatal e-sportoló belépett a milliomosok klubjába.

A múlt heti Fortnite világbajnokságon új rekordot állított fel egy 16 éves amerikai srác. Kyle Giersdorf – vagy ahogy az e-sportok világában ismerik: Bugha – összesen 3 millió dollárt, vagyis majd 1 milliárd forintot vitt haza, amikor megnyerte a rangos vetélkedőt. Ehhez napi hat óra gyakorlás kellett, illetve az, hogy már egészen fiatal korában beleszeretett a videojátékok világába.

3 évesen kezdett el játszani, amire sokan csóválnák a fejüket, most viszont aligha akadna olyan szülő, aki ne örülne egy ilyen sikernek. A srác a verseny után nem sokkal azt mondta: még nem tudja felfogni, hogy belépett a milliomosok közé.

Őszintén szólva, annyira szürreális volt – mondta a NBC riporterének, miután megnyerte a versenyt. Ugyanakkor teljesen érzelemmentes voltam, mert őszintén nem értettem, mi történik. Őrület volt – mondta.

 

Amikor arról kérdezték, mit kezd a nyereménnyel, azt válaszolta:

Félreteszem a jövőmre és lehet, hogy veszek egy új játékasztalt.

A napi 6 óra gyakorlás soknak tűnik, mégis meg tudta oldani, hogy az ne menjen a suli rovására. Persze a szünetekben is tolta a játékot, majd utána és előtte is. Ezt édesanyja is jóváhagyta, addig a pontig, amíg a jegyein nem látszik meg az e-sport iránti szenvedélye – ami egyre nagyobb méreteket ölt világszerte.

Az  Epic Games által fejlesztett Fortnite-tal eddig összesen 250 millióan játszottak. A legtöbben tavaly augusztusban használták: akkor 78,3 millióan e-sportoltak a játékkal.

Fotók: Twitter – Fortnite

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta