10 dolog, amit legjobb lenne kihagyni az életedből

Rovat

Megosztás

Bizonyára sokunk életébe vannak olyan pillanatok, amikor úgy érezzük, nincs akadály, majd csak aztán szembesülünk a valósággal. Bele vágunk dolgokba, és ha jön egy kis kihívás, máris meghátrálunk. Ám ha pozitívabban állunk hozzá, és kiiktatjuk az életünkből a ránk nehezedő nehézségeket, minden máshogy fog történni.

1. Ne beszélj magadról negatívan!

A sorozatos önostorozás eddig még senkinek sem segített. Próbálsz minél jobban megfelelni a világnak, közben elfelejted, ki is vagy valójában, és elhiteted magaddal, hogy te erre nem vagy képes. Igenis megtudod csinálni! Az egészséges önbizalomra mindenkinek szüksége van.

be-kinder-to-yourself

2. Iktasd ki a stresszt!

A stressz szinte mindenki életében megnyilvánul, csak rajtad múlik, hogy hogyan tudod ezt kezelni. Ha folyamatosan minden apró dolgon elkezdesz idegeskedni, az hosszútávon  fizikailag és lelkileg is megterhelő. Meg kell tanulni figyelmen kívül hagyni a negatív dolgokat, amelyek csak lehúznak.

stress

3. Hagyj fel a folyamatos megbánással! Minden okkal történik.

Ha valami nem úgy sikerült, ahogyan elképzelted, nem kell rögtön magadat hibáztatni. Elismered, hogy hibáztál, kijavítod, továbblépsz. Bármi, amit teszel, okkal teszed, tudatosan, vagy öntudatlanul, de mindennek meg van az oka.

image

4. Ne használd a gyűlölet szót! Arra figyelj, amit szeretsz.

Ha ezt a szót kiiktatod a szótáradból, több szeretet fog élni benned. Ne gyűlölködj feleslegesen, mikor a jót is meglehet látni a másikban.

a-gyulolet-valoban-mergez--sajnos-ki-van-probalva

5. Ne hasonlítsd magad másokhoz!

Nem mindig az a jó, ami a másikon van, ahogy a másik viselkedik vagy épp cselekszik. Miért lenne a másik jobb nálunk? Ez csak irigységet és féltékenységet vált ki belőlünk, kerüljük el.

403376

6. Száműzd a kifogásokat!

A kifogásaidra senki sem kíváncsi, magadnak pedig semmit sem bizonyítasz vele. Ha kifogások helyett inkább a megoldáson agyalnál, hamarabb a végére jutsz mindennek, minthogy megpróbálod megmagyarázni, miért nem sikerülnek a dolgok.

nincs-kifogas

7. Hanyagold a lustaságot!

Ahogy a mondás is tartja, – “Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra.” – ha elég elszánt vagy, meg tudod csinálni. Hagyj fel a semmittevő hozzáállással, és érd el céljaid mihamarabb, mert az idő repül, és nem visszafele pörög.

comfort-zone

8. Ne a múlttal foglalkozz, hanem amit tanultál belőle.

Ha azon rágódsz mindig, hogy mit kellett volna másképp csinálni, soha nem fogsz kilépni a komfort zónádból. Pedig az életben néha szükség van rá. Koncentrálj a jövőre, mit tanultál a hibáidból, legközelebb hogyan csinálnád. A múlt csak beskatulyáz.

Old life - New life two-way road sign

9. Mellőzd a türelmetlenséget!

Ha a motiváció előtted van, sokkal könnyebb azt véghez vinni, de mindezt türelemmel tudod csak elérni. Minden időbe telik, légy hát türelmes te is magadhoz és embertársaidhoz egyaránt.

2015-06-30_4impatient_by_emerson_lopes

10.  Szabadulj meg a dühkitörésektől. A békében sokkal több erő lakozik.

Nincs értelme felhúznod magad bizonyos dolgokon, hisz ezzel csak ártasz testednek is. És környezeted is jobban elvisel, ha higgadtan tudod kezelni a helyzeteket. A feszültséged másra is átragadhat, próbálj meg tehát nyugodt maradni.

hiszti_szerk

 

10 dolog, amit legjobb lenne kihagyni az életedből
Te oda figyelsz arra, hogy csak a jó dolgok legyenek jelen az életedben?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta