Ezt nézed:  / Suli / 10 dolog, amit te is csinálsz és rosszabb lesz tőle a dolgozatod!

10 dolog, amit te is csinálsz és rosszabb lesz tőle a dolgozatod!

Utálod a dolgozatokat? Nem vagy vele egyedül. De vannak olyan dolgok, amikkel csak megnehezíted a feladatot.

1. A halogatás

Van az az állapot, amikor már mindent szívesebben csinálsz, mint a tanulást. Ilyenkor szokott indokolatlanul tiszta lenni a lakás, élére vasalva minden nadrág és rohadásig öntözve az amúgy szomjazó szobanövény. Ez kérlek, nem másnak a jele, minthogy hatalmas halogató vagy! De a dolgozat napja minden időpontnál vészesebben közeledik és sajnos nem, nem fogod tudni megállítani az időt. Csak akkor, ha te vagy Harry Potter vagy Dancsó Péter. De akkor a dogád is sikerülni fog.

2. Nyuszi vagy

Persze nem azért, mert sok répát eszel (az még talán segíthet is?), hanem azért mert nem mered kimondani, amire gondolsz. Szóbeli vizsgán már lehet megesett veled az, hogy valami választ sejtettél, de nem akartál humbukolni, ezért inkább nem is mondtál semmit, nehogy beégj. Pedig a bátraké a szerencse és sok esetben jól veszi ki magát, ha beleadjuk azt amink van, még ha nem is teljes a tudásunk.

rabbit-pet-insurance-alternative2

2. Ezt úgyis tudom

Indultál már úgy vizsgázni, hogy nem néztél át pár tételt, mert amúgy is emlékszel rá gimiből, egy internetes cikkből vagy egy barátod elmeséléséből? Hát akkor biztos tudod, hogy ilyenkor könnyen bukó a helyzet, mivel legalább egyszer-kétszer át kell ahhoz olvasni az anyagot, hogy beszélni is tudj róla.

3. Majd segítenek a csoporttársak

Nem, nem segítenek. A dolgozat nem közösségi program.

AB13364_HighRes-56a184753df78cf7726ba8d4

4. Puska, ágyú, atomvető

Ciki, ha lebuksz, de még cikibb, ha olyan tollakkal ékeskedsz, amik lehullanak rólad, amint kijössz a teremből.

5. Majd a sport segít

Igen, tényleg jó az agynak a mozgás, de azért láttunk már arra példát, hogy a szellemi képesség nem növekedett egyenes arányban a testi paraméterekkel.

unnamed

6. Az a lényeg, hogy ne izguld túl?

Nem, nem az a lényeg. Nem attól fog jól sikerülni a dogád, hogy könnyedén veszed, hanem attól, hogy készülsz rá. Abszolút bukó praktika.

7. Csoki-szerencsetallér a vizsga előtt

Ugye hallottad már, hogy a csokitól jobban fog az agyad? Ez talán igaz, de előbb a tudást szedd össze, ne a kilókat.

Close up of Belgian milk chocolate

8. Elsőként, középen vagy utolsónak menni be a vizsgára

A vizsga esetén is csak annyit ér a taktikázás, mint a lottónál. Nem fogsz attól jobb jegyet kapni, hogy valaki előtt vagy után vagy úgy egyáltalán mikor ülsz a tanár elé, ettől persze, ha neked önbizalmat ad, akkor csináld 😉

9. Úgy sem fog sikerülni

De, fog. Csak csináld!

10. Inkább el sem megyek

Ott lenni mindig jobb, mint nem ott lenni. Ki tudja? Lehet, hogyha eszel egy csoki-szerencsetallért, elsőként mész be, kicsit izgulsz, puskázol és még a többiek is segítenek, akkor meglesz a kettes! 🙂

celebration-time

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share