Ezt nézed:  / Hírek / PR / Suli / Így lehetsz tapasztalt friss diplomás, akiért kapkodnak a nagy cégek!

Így lehetsz tapasztalt friss diplomás, akiért kapkodnak a nagy cégek!

Legyen diplomád, beszélj több nyelvet, rendelkezz több éves tapasztalattal! Ezeket a kritériumokat pályakezdőként, frissen megszerzett diplomával hogyan lehet teljesíteni? Az ember sokszor úgy érezheti, sehogy. Pedig van megoldás! A Kodolányi János Főiskoláról több éves tapasztalattal léphetsz ki friss diplomásként! Olvass tovább, és kiderül, hogyan! 

Továbbtanulásnál szempont, hogy miben vagy jó, mi érdekel, meg persze az is, hogy milyen munkára vágysz a suli elvégzése után. Mindannyian olyan munkáról álmodunk, ahol változatos feladatokat végezhetünk, jók a kollégák, és még sokat is kereshetünk. Amikor viszont az első munkahelyünket keressük, hátast dobunk, olyan álláshirdetéseket olvashatunk. Friss diplomásként több éves tapasztalatot várnak el tőlünk! De ezt hogyan kivitelezzük?

Lehetséges!

A Kodolányin a képzések elméleti és a gyakorlati részét cégekkel, vállalatokkal együttműködésben alakították ki, ahol az oktatásban is részt vesznek a cégek munkatársai, ahol a munkaadók igényeit beépítették a tananyagba. Ezért a különleges, kooperatív oktatási modellért  a Kodolányi János Főiskola már több magyar és nemzetközi díjat is bezsebelt.

A tanév a többi intézményhez hasonlóan itt is szorgalmi és vizsgaidőszakból áll, a KJF-en viszont a szorgalmi időszak 12 hetes intenzív elméleti és 3 hetes tematikus gyakorlati szakaszokra tagolódik. Már az első félévtől gyakorlatot szerzel a vállalati partnerek által meghatározott formában, projektfeladatokkal, céges munkákkal.Az első két félévben ingyenes nyelvoktatáson is részt vehetsz, így a nyelvtudásodat is fejlesztheted, valamint a suli 160 külföldi partnerintézményeiben is tanulhatsz egy-egy félévet. Ha a Kodolányin végzel, biztos lehetsz benne, hogy a diploma megszerzésekor alapos elméleti és gyakorlati tudással rendelkezel majd. Igaz, friss diplomás leszel, de a sok gyakorlati feladatnak, tapasztalatnak köszönhetően tutira nem érzed majd magad pályakezdőnek, gyorsan elhelyezkedhetsz majd akár álmaid állásában is.

A főiskolán emellett akár a duális képzési formát is választhatod négy szaknál, mely azt jelenti, hogy beiratkozástól kezdve a diploma megszerzéséig a tanulással párhuzamosan egy általad kiválasztott cégnél dolgozol. Tehát végig lesz a zsebedben pénz a suli alatt, sőt több éves gyakorlatod is lesz, mire végzel. Ez kincs a munkaerő piacon! Persze nem lesz egyszerű dolgod, hiszen vizsgaidőszak alatt is be kell járnod a céghez. De a kemény munka mindig megtérül.

 

Milyen alapkézések közül választhatsz?

Az alapképzés a bolognai folyamat következtében kialakított többciklusú képzési rendszer első lépcsője. A képzés szaktól függően 6-7 féléves, és a hazai munkaerőpiacon való elhelyezkedéshez, az értelmiségi látásmódhoz szükséges ismeretanyagot és egyben a tanulmányok folytatásához szükséges elméleti tudást ad a hallgatóknak.

Anglisztika, előadóművészet, emberi erőforrások, gazdálkodási és menedzsment, kommunikáció- és médiatudomány, közösségszervezés, nemzetközi tanulmányok, pedagógia, szociális munka, történelem és turizmus-vendéglátás szakok közül választhatsz a Kodolányin.

Ismerd meg személyesen!

A nyílt nap a legjobb lehetőség arra, hogy beleláss egy intézmény életébe. Itt beszélgethetsz diákokkal, megismerkedhetsz a tanárokkal, átélheted, milyen a főiskola atmoszférája.

Ha ellátogatsz a Kodolányi János Főiskola nyílt napjára, Középsuli Bendével és Olivérrel is találkozhatsz ott, hiszen őket is magával ragadta az fősuli által nyújtott lehetőségek tárháza.

Kodolányi János Főiskola (KJF)
Dátum:                    2017. január 27. 10 óra
Helyszín:                Budapest (1139 Budapest, Frangepán u. 50-56)

Ha nem tudsz elmenni a nyílt napra vagy annyi kérdésed van, ami egy napba sem férne bele, akkor az Educatio kiállításon a helyed! Január 18. és 20. között a Kodolányinak is lesz a kiállításon egy saját standja, ahol kodolányis dákok és tanárok válaszolnak készségesen kérdéseitekre.

Tájékozódj!

Nagyon fontos, hogy a nagy döntés meghozatal előtt szánj egy időt arra is, hogy olvasgatod a főiskolák, egyetemek honlapjait, felvételi oldalait, ahol nagyon sok érdekességet, új információt megtudhatsz róluk, miért is érdemes oda jelentkezni, mit nyújt az intézmény, milyen szolgáltatásokat kínálnak, milyen a diákélet, kik tanítanak, stb. Az intézmények Facebook és Instagram oldalait is nézd meg, hiszen azokról is rengeteg információhoz juthatsz hozzá!

 További információ: www.kodolanyi.hu/felveteli/

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share