Ezt nézed:  / Hírek / Suli / 10 híresség meglepő végzettséggel, amit nem néznél ki belőlük

10 híresség meglepő végzettséggel, amit nem néznél ki belőlük

A világsztárok alapvetően nem születtek hírességnek. Legtöbbjük hétköznapi családból való, s az életük is teljesen átlagosan telt addig, amíg egy világ meg nem ismerte őket. A hétköznapisághoz persze hozzátartoznak olyan dolgok is, mint mondjuk a suliba járás.

Persze furcsa lehet elképzelni kedvenc énekesünket vagy színésznőnket, ahogyan hajnalig magol, készül egy szigorlatra, megbukik egy vizsgán, majd talárban vigyorog a diplomájával a kezében. Pedig higgyétek el, nem is kevés az olyan híresség, aki diplomát szerzett, nem is akármilyen területeken!

A most következő 10 sztár különösen meglepő területeken szerezett diplomát.

 Bradley Cooper

Fotó: femina.hu

Ha a sármos színész egyik nap úgy döntene, hogy visszavonul a vöröszőnyegtől, akkor akár angol nyelv és irodalom tanárként is dolgozhatna bármelyik gimiben. Te is szívesen elemeznél neki verset, igaz?

J.K. Rowling

Fotó: Foxnews.com

A Harry Potter regények írónője az Exeter Egyetemen járt modern tanulmányok szakra, görögöt, franciát, spanyol nyelvet hallgatott, mielőtt nekilátott volna megírni a kis varázslótanonc világhírű történetét.

Rowan Atkinson

Fotó: Getty Images

Rowan Atkinson brit színész, humorista, rendező és producer elsősorban Mr. Bean karakterével vált ismertté. Atkinsonról mindent lehetne feltételezni, csak éppen azt nem, hogy egy nagyon komoly villamosmérnöki diplomával rendelkezik, hiszen Mr. Bean inkább egy ügyetlen és butácska figura, semmint egy logikus zseni.

Dwayne Johnson

Fotó: Boss Hunting

Az közismert tény, hogy a Szikla testépítőként és pankrátorként kezdte, mielőtt még betört volna a filmiparba. Azt viszont kevesen tudják, hogy Johnson  kriminológia és fiziológia szakon végzett a Miami Egyetemen.

Rebel Wilson

Fotó:thelist.com

Az ausztrál humorista és színésznő itthon A tökéletes hang című vígjátékkal tett szert ismertségre. Mivel a filmbéli karakterei többnyire a buta szőke nő sztereotípiát erősítik, még jobban meglepődünk, mikor kiderül, hogy Rebel matematikusként kezdte, majd jogi és bölcsész diplomát is szerzett egyidőben.

Chris Martin

Fotó: Coldplay Official

A Coldplay történetében különösen meghatározóak az egyetemi évek, hiszen a zenekar tagjai egy egyetemi garázsbandából lettek a világ egyik legismertebb előadói. A frontember életében a zene mellett az egyetemi évek a görög és a latin nyelvekről szólt, hiszen Martin e kettőből diplomázott még mielőtt megírta volna a Yellow című dalt, amellyel zenekara betört a zeneiparba.

Lana Del Rey

Fotó: Lana Del Rey Official

Napjaink egyik legismertebb énekesnője elsősorban lágy popballadáival tör a slágelisták élére, így nehéz elképzelni róla, hogy tiniként a technoért rajongott. Az viszont talán még nagyobb érdekesség, hogy Lana metafizika és filozófia szakon szerzett diplomát a new york-i Fordham Egyetemen.

Sir Mick Jagger

Fotó: Toledo Blade

A Rolling Stones örökifjú frontembere 1961-ben a Bexley Pszichiátriai Intézetben dolgozott, ahol a betegeket és azok személyes tárgyait szállította. A fizetéséből fedezte üzleti és gazdaságtudományi tanulmányainak költségét Londonban és noha sikeresen lediplomázott, tudását inkább zenei karrierjének építésébe fektette.

 Brad Pitt

Fotó: femina.hu

Pitt eleinte nem is gondolt arra, hogy Hollywood egyik legfelkapottabb és legszexibbnek kikiáltott színészévé válik. Érettségi után ezért inkább el is ment egyetemre, hogy újságírást, azon belül pedig marketinget tanuljon. Noha a sulit elvégezte, a diplomáját mégsem vette át, inkább úgy döntött, Los Angelesbe megy színészkedni.

Kourtney Kardashian

Fotó: elitedaily.com

Noha a botrányos amerikai család mindennapjainak valamennyi pillanatát ismerjük, mégis vannak dolgok, amikről csak kevesen tudnak. Ilyen nyílt titok például a  legidősebb Kardashian tesó, Kourtney végzettsége is, aki ha nem a reality sztárságból tartaná el magát, akkor akár művészként is tevékenykedhetne, hiszen az Arizonai Egyetem művészeti szakán végzett.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share