Ezt nézed:  / Hírek / Suli / 10 tény, ami bizonyítja, hogy a víz az élet titka

10 tény, ami bizonyítja, hogy a víz az élet titka

A víz mindenhol ott van. Körülvesz bennünket egész életünk során. Tudd meg, hogyan segíti szervezetünket nap, mint nap és miért jó, ha elegendő mennyiségű folyadékot fogyasztunk.

1. Segít a fogyásban.

Ha fogyni szeretnél az első dolog, amire oda kell figyelned az a folyadékbevitel. Ha étkezés előtt iszol egy kicsit, szervezeted sokkal könnyebben lebontja a zsírokat. Ha pedig sok vizet iszunk, éhségérzetünk is kisebb lesz.

2. Befolyásolja a hangulatodat!

Frissebbek, kiegyensúlyozottak, jó kedélyűek leszünk, ha elegendő vizet iszunk. Szóval, ha rossz kedved van, könnyen lehet, hogy dehidratált vagy. Mindig figyelj oda a napi 2 liter folyadékra.

3. Segít a fejfájáson!

Ha napközben túl elfoglalt vagy és este egyszer csak arra leszel figyelmes, hogy borzasztóan fáj a fejed, könnyen lehet, hogy szinte alig ittál egész nap. Ez nagyon rossz szokás és sajnos sokan ebbe a hibába esünk. Rosszabb esetben ez akár visszatérő migrént is okozhat.

Water splashing into glass

4. Segíti a veseműködést!

Az egész tested mozgatórugója a víz. Serkenti a vérkeringést, egyensúlyban tartja a vércukor szinted és a veseműködést is szabályozza.

5. Energiát ad!

Ha legközelebb fáradtnak érzed magad, igyál egy pohár vizet. Egészségesebb és olcsóbb, mint az energiaitalok. A fáradtság a dehidratáltság első jele jó, ha tudod.

6. A forró fürdőtől kevésbé érezzük magunkat magányosnak.

Kutatások bizonyítják, hogy csökkenti a magányosság érzetét, ha hosszú, meleg fürdőt vesz az ember.

7. Gyógyszer a másnaposság ellen.

Kevesen tudják, de a másnaposság valódi oka a dehidratáltság. Ezen az állapoton kell minél előbb segítenünk, ha reggel kóválygó fejjel ébredünk. Ha pedig meg szeretnénk előzni, nincs más dolgunk, mint minden pohár alkohol mellé meginni egy pohár vizet is. Viszlát, másnaposság!

Drop of water

8. Kitisztítja a gondolataidat!

Jól látod! Nem csak a ruháidat, a gondolataidat is kitisztítja! Ha kevés vizet iszunk, az agyunk sokkal lassabban dolgozza fel az információkat és a gondolatainkat is nehezebben rendezi.

9. Hajrá vízi aerobic

Hallottál már a vízi aerobicról? A lényege, hogy aerobic gyakorlatokat végzel, de mivel ezt a vízben teszed kevésbé megterhelő (és még meg sem izzadsz), de sokkal hatékonyabb eredményt érhetsz el, rövid idő alatt.

10. A szíved egészségére!

Kutatások bizonyítják, hogy aki kevés folyadékot fogyaszt sokkal hajlamosabb a koszorúér megbetegedésekre, mint az, aki betartja a napi normát. Szóval, ha fontos számodra a hosszú élet, mindenképp figyelj oda mennyi vizet iszol meg egy nap alatt.

 

 

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share