Ezt nézed:  / Pszicho, szex / 12 éves, és nem tudja eldönteni, hogy fiú-e vagy lány

12 éves, és nem tudja eldönteni, hogy fiú-e vagy lány

Pedig ez látszólag elég egyszerű kérdés, de Annie esetében a dolog nem ennyire egyértelmű. Az ausztrál 12 éves néha fiúnak, néha lánynak érzi magát.

Annie – neve is jelzi – lánynak született. Az angol nyelv sajátosságai miatt – mivel még nem terjedtek el a politikai korrektség hívei által szorgalmazott semleges névmások – máig is nőnemben emlegetik. De úgy két évvel ezelőtt kezdett elgondolkodni a nemén. És azóta bizonytalanná vált. Illetve ez sem jó megfogalmazás – ő egészen biztos magában: abban, hogy ő gender-fluid. A kifejezés annyira új a nemi identitások körében, hogy még nincs is magyar megfelelője – itthon még senki sem érzi így magát talán.

3281EA5800000578-0-image-a-15_1458780646392

 

Az állapot (nem?) lényege, hogy Annie néha lánynak, néha fiúnak érzi magát. Ennek megfelelően van két rend ruhája, egy fiús, meg egy lányos. A haját meglehetősen uniszexre vágatja, hogy ne zavarja egyik módjában sem. Ahogy mondja, volt olyan, hogy hetekig egyfolytában fiúnak érezte magát, és akkor már majdnem úgy gondolta, hogy ő transznemű, de aztán megint jött egy lányos időszak, és akkor bizonyossá vált, hogy ő gender-fluid. Van úgy hogy hetente, van, hogy naponta változik az érzése. Egyelőre inkább a fiúk érdeklik, de, hogy melegen-e az épp a naptól függ – írja a Globoport.hu. 

3281DDAC00000578-3507023-image-a-17_1458780829720

Szülei elfogadják az állapotát, ahogy az iskola is. Bár édesanyja megjegyezte, hogy egy átlagos tinédzserrel sem egyszerű ruhát vásárolni – akkor képzeljük el, milyen lehet Annieval. Azt pedig, hogy az érettségi bankettre öltönyt vesz, vagy kisestélyit, majd eldönti előtte egy héttel. Vagy néhány nappal.

 

12 éves, és nem tudja eldönteni, hogy fiú-e vagy lány
Neked van olyan ismerősöd, aki nem tudja eldönteni, hogy fiú-e vagy lány?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share