14 dolog, amit eddig nem tudtál a Középsuli Bercijéről

Rovat

Megosztás

Szereted a Középsuli sorozat okostojását? Mindig szimpatikus volt, de alig tudtál róla valamit? Semmi baj! Mi most kikérdeztük őt rendesen! Most tizennégy olyan érdekes tényt tudhatsz meg Középsuli sorozatunk stréberét alakító Berciről, amit máshol nem.

1. Óvodai jele egy kalapos pöttyös gomba volt.

 

2. Ami igazán megmaradt neki óvodából:

Amikor el kellett mindenkinek menni aludni, mert azt nem szerette. Általában soha nem aludt, hanem a földön játszott a hangyákkal.

picturecontent-pid-482dd

3. Nagyon régen, négyéves korában kapott egy kis Volvo s80-as matchbox modellt.

Mindenütt azzal játszott, és egyszer elhagyta egy nagy kupac földben. Több hónapig kerestem, de nem találtam. Télen egyszer kimentünk az udvarra, és ott feküdt a hóban a kis autóm. Nem akartam elhinni, hogy megtaláltam. A mai napig megvan még, és nagy becsben őrzöm.

Névtelen

4. Nagyon maximum hat órát alszik egy nap.

Az már soknak is számít. Nehezen alszik el, meg nem is nagyon akar. Szeret aludni, csak  feleslegesnek tartja a napban az alvást.

 

5. Talán a türelmét emelné ki jó tulajdonságai közül.

Mert a hozzá hasonló embereknek, akik személyiségileg olyanok, mint ő,  ennél sokkal kisebb a tűrésküszöbük, Berci viszont úgy ahogy meg tudja őrizni a hidegvérét.

IMG_1728

6. A legeslegrosszabb tulajdonsága az talán, hogy “mindennek tudni akarom az okát”. A kedvenc kérdése: MIÉRT?

 

7. Volt egy szovjet pákagépe, azzal égetett mintákat fába.

Rajzolni is szeret és zenél is: lassan négy éve dobol, ráadásul Dominikot is arra tanítja. Annak idején tanult zongorázni, de olyan régen, hogy abból már nem sok mindenre emlékszik. Szereti a zenét. Az édesapja két évig dobolt az R-go-ban.

 

8. Három példaképe van.

Az első Hofi Géza, a humora és a bátorsága miatt. Abban az időben, amikor ő humorizált, a kommunizmus idejében, nyíltam kimondta, amit ő gondolt. Ha megpróbálta volna a kormány eltüntetni Hofi Gézát, mindenki rájött volna, hogy igazat mondott.

hofi_geza

 

A második példaképe Charlie Chaplin, mert neki az édesanyját be kellett adnia gyermekkorában (10 éves kora körül) diliházba, onnantól kezdve árvaházból árvaházra mászkált, elég keserű élete volt. Ennek ellenére másokat szórakoztatott, kitartott a szórakoztatás mellett.

Charlie-Chaplin_The-Charming-Clown_HD_768x432-16x9

A harmadik példaképe, akit a legjobban kiemelne az összes közül, nem más, mint Steve Jobs. Ő egy olyan ember volt, aki gyerekkora óta a spiritualitás útján járt, és ezt szerette volna a cég összes termékében megmutatni. A letisztultságot, azt a fajta eleganciát mutatta meg, amit abban az időben, amikor ők kezdtek, más cégektől nem kaphattuk meg. Ő egy újat alkotott. Nélküle nem lennének okostelefonok, nem lennének a mai emberiség technológiája által ismert számítógépek. Tiszteletreméltó az, hogyan tudta a munkásaiból és az embereiből kihozni a maximumot.

jobs-jpg

9. Berci szerint mind az elméleti, mind a gyakorlati tudás fontos.

De persze attól is függ, hogy milyen helyzetben kell és melyiket használni. Ha például elméletben tudjuk, hogy mit hogyan kell újraélesztés esetén, az nem biztos, hogy a gyakorlatban is menni fog. Lélekjelenlét kell ahhoz, hogy valakit újra tudjunk éleszteni.

10. Berci a pókoktól fél legjobban.

Azért, mert látszik rajtuk, hogy még pár év, és le fogják igézni az emberi fajt. Csak nézzetek bele a szemükbe!

tumblr_lzrs01CSko1qj26eao1_500

11. Kedvenc fiú neve a Bercel.

Mert nagyon ritka és eleganciát sugall, de ugyanígy szereti még a Tódort, mert a Tódor az egy jó név szerinte. A kedvenc lányneve az Elizabet, mert az szép név, illetve az Andrea, mert az is egy nagyon szép név.

12. Kedvenc meséje a Simson család, a Family guy és annak idején nézte a Frédi és Bénit.

Ezek a legcoolabb mesék.

rs_560x363-131122130339-1024.family-guy2

13. Kedvenc szava a kvintesszencia.

Mert a szó önmagában azt jelenti, hogy valaminek és mindennek az értelme. Ha az élet kvintesszenciáját mondja, akkor az élet értelmére gondol.

14. Az egyik kedvence egy Hofi vicc.

A rókafiú odamegy a farkasfiúhoz. Azt mondja a rókafiú a farkasfiúnak:

– Te, verjük meg a nyulat!

– De miért verjük meg a nyulat?

– Csak úgy, verjük meg! Menjünk oda hozzá, és ha van rajta sapka, akkor azért verjük meg, ha nincs rajta sapka, akkor meg azért verjük meg!

Odamennek a nyúlhoz, agyba-főbe verik.

Másnap a rókafiú megint odamegy a farkasfiúhoz: v

– Verjük meg a nyulat!

– De miért verjük meg? Tegnap már megvertük!

– Menjünk oda hozzá, és kérjünk tőle cigarettát.

– Ha füstszűrőset ad, akkor azért verjük meg, ha meg nem ad olyat, akkor azért.

Odamennek:

– Te nyúl! Adj egy cigarettát!

– Milyet parancsoltok?

– Füstszűrőst vagy nem füstszűrőst? Nézd, az anyja istenit! Megint nincs rajta sapka!

 

 

 

Foto: http://image.hotdog.hu/, http://cp91279.biography.com/, cdn.amctheatres.com, http://29.media.tumblr.com/, http://uk.eonline.com/

 

 

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,204RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta