Ezt nézed:  / Hírek / Suli / 15 oktatási intézményben szünet, 8 helyszínen digitális oktatás van

15 oktatási intézményben szünet, 8 helyszínen digitális oktatás van

A korábbi négy óvoda és hat iskola mellett további öt oktatási intézményben rendeltek el rendkívüli szünetet koronavírus-megbetegedés miatt – közölte Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkára.

Az államtitkár elmondta, az operatív törzs még nyolc helyszínen rendelt el digitális oktatást, ami öt esetben csak egy-egy osztályt érint, háromban pedig a teljes intézményt.

Hozzátette, már van olyan oktatási intézmény is – a győrújfalui általános iskola -, amelyben a múlt héten még rendkívüli szünet volt, de mostanra visszaállhatott a normális működésre.

Maruzsa Zoltán hangsúlyozta, valószínűleg továbbra is lesznek fertőzések, de a fenti minta szerint kezelik majd az eseteket.

Ha jelzés érkezik egy intézményből, akkor digitális oktatásra állnak át arra az időre, amíg a fertőzés terjedése megáll, majd újra normális működés következik.

A digitális munkarend tavasszal mint óvintézkedés bevált, de az, hogy egy teljes tanévet digitális munkarendben vigyen át az ország, azt gondolom, hogy nem elképzelhető – emelte ki.

Megkérdeztünk titeket, örülnétek-e a digitális oktatásnak!

A válaszokból úgy tűnik, igen! 52 százalékban azt válaszoltátok, hogy szeretnétek ismét otthon tanulni, és 39 százalékban pedig azt, hogy a “normális” iskolarendszert szeretitek.

Forrás: MTI

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share