Ezt nézed:  / Hírek / Színes / 16 évesen állatokat töm ki

16 évesen állatokat töm ki

Az állatok kitömése kevés tinédzser kedvenc hobbija, Sydney Langton azonban a legszívesebben ezzel tölti a szabadidejét. A 16 éves lány rókákat, madarakat, és más állatokat is örömmel preparál, akiknek nagy részét az utak mellől szedi össze, már élettelen állapotban.

A fiatal lány 8 évesen kezdett el érdeklődni a halott állatok iránt, amikor az egyik barátja házában felfedezett egy preparált rókát. A BBC-nek elmesélte, hogy akkor döntötte el: megtanulja a mesterséget, és onnantól kezdve az iskolán kívüli összes idejét azzal töltötte, hogy taxidermikusokat kérdezgetett a szakmai trükkökről. 13. születésnapjára a szülei befizették egy profi kurzusra, ahol megtanulta, hogyan tömje ki szakszerűen az állatokat.

A precíz munka végül szép anyagi hasznot is hoz Sydneynek, hiszen egy preparált bagolyért akár 800 fontot is elkérhet. Saját bevallása szerint azért csinálja, mert szeretné megőrizni a halott állatokat olyannak, amilyenek életükben voltak, ezért azonban sosem ölne meg egy élőlényt sem. Általában az autók által elütött egyedeket tömi ki, de arra is volt már példa, hogy egy fogságban tartott bagoly gazdái kérték meg, hogy preparálja kedvencüket a halála után.

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share