Ezt nézed:  / Hírek / Színes / 20 film, ami 20 éves lett 2020-ban. Neked melyik a kedvenced?

20 film, ami 20 éves lett 2020-ban. Neked melyik a kedvenced?

„Hihetetlen, hogy repül az idő!” – szokták mondani az idősebb generáció tagjai, te pedig csak forgatod a szemed ezen az elcsépelt klisén. Aztán egyszercsak a homlokodra csapsz és felkiáltasz: „Mi?! Már 2020-van?”

Bizony, nemcsak hogy új évtizedet írunk, hanem már a világvégét is elhagytuk kereken 20 évvel.

 

És csak hogy érezd az idő múlását, mutatunk 20 filmet, amik közül te is biztosan sokat láttál. Igen, ezek a művek mind 2000-ben kerültek a mozikba. Ugye, hogy nem is tűnik olyan soknak 20 év? Hihetetlen, hogy repül az idő!

Beépített szépség

 

Az akció miatt a srácoknak, a szépségkirálynős keretsztori miatt pedig a csajoknak lett kitalálva Sandra Bullock krimivígjátéka.

Számkivetett

 

Egy modern Robinson Crusoe sztori, amelyben egy FedEx-alkalmazott (Tom Hanks) szenved hajótörést és köt ki egy lakatlan szigeten, ahol aztán Wilson (a strandlöplaba) segítségével néz szembe a számkivetettséggel.

Horrorra akadva, avagy tudom, kit ettél tavaly nyárson

 

A horrorvígjáték a Péntek 13, a Halloween, a Sikoly, a Sikoly 2, a Tudom, mit tettél tavaly nyáron, a Még mindig tudom, mit tettél tavaly nyáron, a Rémálom az Elm utcában, a Mátrix és az Ideglelés című filmeket figurázza ki.

Gladiátor

 

Egy fikciós történelmi film, amely 5 Oscar-díjat hozott és ami az idén nagyot menő Joker film főszereplőjét, Joaquin Phoenixet is a filmszakma csúcsára repítette.

X-men – A kívülállók

 

A képregényfilmek hajnalán a Marvel eme produkciója jócskán felkavarta a filmes berkek állóvizét.  Az X-Men sztori még ma is menő, a Farkas (Hugh Jackman) még mindig szexi és a széria folytatása pedig áprilisban jön!

Charlie angyalai

 

Egy eseménydús akcióvígjáték, amit elsősorban a szép színésznők és a jó poénok miatt érdemes megnézni.

A Grincs

 

A Reszkessetek betörők mellett a másik kötelező karácsonyi film, amelynek főszereplőjével egyre többen tudnak azonosulni az ünnepek előtti fejvesztettség közepette.

Tolvajtempó

 

Na, ha van olyan kategória, hogy pasis film, akkor ez az! Van benne akció, száguldás, csodaszép és méregdrága sportkocsik meg egy szőke Angelina Jolie.

Rekviem egy álomért

 

Ha van film, amit mindenkinek kötelezővé kellene tenni, az ez a mű. Ha csak a film után egy órán át ülsz a kanapén mgad elé bámulva és sírva, akkor te azok közé tartozol, akik könnyen feldolgozták ezt a sokkoló alkotást.

Majdnem híres

 

Érdemtelenül kevéssé ismert, de kötelező darab, főleg azoknak, akiket érdekel, hogy mi van a szex-drog-rock and roll életérzés mögött.

Mi kell a nőnek?

 

Mel Gibson már húsz évvel ezelőtt is frappánsan igyekezett megfejteni a férfiak örökérvényű kérdését. És hogy mi lett belőle? Egy hihetetlenül menő vígjáték!

Csokoládé

 

Romantikus és misztikus mű az überszexi Johnny Deppel meg sok-sok ínycsiklandozó édességgel és egy nagy adag emberi gyarlósággal fűszerezve.

Amerikai pszicho

 

Bret Easton Ellis könyvéből Mary Harron rittyentett filmet, ami ugyan nem annyira nyomasztó, mint a regény, de tele van emlékezetes pillanatokkal, és egy életre megszerettük miatta Christian Bale-t.

A napfény íze

 

Szabó István filmje elég durva vállalkozás volt, 2000-ben ugyanis egy többgenerációs családi drámát 3 órában bemutatni nem volt egy egyszerű menet a moziban. A napfény íze viszont sikerre volt ítélve, már csak Ralph Fiennes miatt is.

Blöff

 

Guy Ritchie rendező és forgatókönyvíró csavaros történetű alvilági filmje, amelyben többek között Dennis Farina, Brad Pitt, Benicio del Toro, Vinnie Jones és Jason Statham is szerepel. A történet maga amolyan sötét tévedések vígjátéka.

Apádra ütök

Shagilan Beckur (Ben Stiller) és Robert DeNiro duója már alapból sikerre ítélte ezt a filmet. Kettejük remek párosához viszont még hozzájön rengeteg kifacsart szóvicc, egy hiperintelligens macska és egy elcseszett esküvő. Elég sokat adják a tévében, mindig kötelező megnézni!

Hé, haver, hol a kocsim?

 

Jesse és Chester semmire sem emlékszik az elmúlt éjszakából, ezért azt sem tudják, hogy hol van a kocsijuk. Nekilátnak a keresésnek, és kiderül, hogy tegnap este egy zsák pénzzel mászkáltak fel-alá, ami persze nem az övék , a pénz tulaja pedig szeretné visszakapni, ezért megfenyegeti Jesse-éket. A sztori másik szála egy kozmikus tárgy körül forog, amivel elpuszítható a világ és persze állítólag ez is Chester-éknél van.

Uristen@menny.hu

 

Az egyik legagyamentebb magyar rövidfilm, ami az elmúlt 20 évben született! Gondolj csak bele: Isten elhagyja a mennyország kulcsát és lemegy a budapesti gettóba, hogy megtalálja azt!

A Sátán kutyája

 

Ha szereted a regényadaptációkat, akkor a Sir Arthur Conan Doyle művéből készült filmet imádni fogod!

Cool Túra

 

A történet szerint a négy főszereplő haver egyike a távoli egyetemi kollégiumban élő barátnőjének tévedésből azt a videókazettát küldi el, amely bizonyítja, hogy megcsalja őt. A srácok elindulnak megszerezni a kazettát, mielőtt a lány megnézi azt.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share