Hatalmas érdeklődés övezi a thai konyha művészetét világszerte. Május 12-én 25 mesterszakács jelölt vehetett részt a limitált thai főzőtanfolyam, amelyet ezentúl minden évben megrendeznek majd. Az idei résztvevők ígéretes követei lehetnek majd a thai konyhának Magyarországon.
A Thaiföldi Nagykövetség Kereskedelmi Irodája és Budapesti Gazdasági Főiskola összefogásának köszönhetően jöhetett létre a májusi főzőtanfolyam, ahol idén 25 mesterszakács jelöltet tudtak bevezetni az ázsiai konyha rejtelmeibe. A hatalmas érdeklődésre való tekintettel, várhatóan évről évre egyre több szakácsot tudnak majd vendégül látni a tanfolyamon, melynek céljai között szerepel az is, hogy meggyőzze a vendéglátóipari vezetőket és séfeket, hogy ízletes thai ételekkel is bővítsék menüiket, és jó hírét vigyék a thai konyhának Magyarországon.
Exkluzív vacsora a thai ízek jegyében
A tanfolyamot megelőzően, május 11-én került sor az exkluzív, „Taste Thai” névre keresztelt felvezető vacsorára, melyet a Thaiföldi Nagykövetség Kereskedelmi Irodája a Tom Yum étteremmel közösen szervezett. A vacsorán neves thai szakemberek mutatták be a thai konyha elbűvölő és autentikus ízeit.
A thai konyha ételei a legegészségesebb ételek a világon
A thai ételek nem csupán ételt jelentenek, hanem a Thai kultúrát is tükrözik. Ízei olyan művészi kombinációk, melyekben megtalálható az édes, a csípős, a savanyú és a fűszeres is. Művésziességük mellett a thai ételek a legegészségesebb ételek közé is tartoznak – számos thai ételt, mint például a Tom Yum leves, jelenleg is tudományosan vizsgálnak hihetetlen egészségügyi hatása miatt. Immunerősítő hatása nem is meglepő, hiszen a thai konyha alapfűszerei közé tartozik a kurkuma, a koriander, a citromfű és a friss chili, melyek mind nagy hatással vannak egészségünk megőrzésében.
Fotók: Kiss Róbert Richard