Ezt nézed:  / Divat/Életmód / 3 nyomós ok, amiért a középiskolás diákoknak fizetést kéne kapniuk a suliért

3 nyomós ok, amiért a középiskolás diákoknak fizetést kéne kapniuk a suliért

Sokan akadnak ki amiatt a középsulis évek alatt, hogy tulajdonképpen ingyen “dolgoznak”. Ez egy mindennapos hisztit okoz a tinédzsereknél. Ha te is gyakran mérgelődsz ezen, nem gond, hiszen valóban mindenki ezt teszi. Most viszont eláruljuk azt a három nyomós okot, hogy miért idegeskedtek ezen jogosan.

1. Ha a diákok fizetést kapnának a suliért, sokkal könnyebben megtanulnának függetlenedni.

Nemcsak hogy megtanulnának, de hozzá is szoknának, így a felelősségvállalást sem lenne olyan nehéz megtanítani a diákoknak.  A gyerekek egyébként is szeretnek eljátszani a gondolattal, hogy milyen is lesz, ha felnőnek. Ha kicsit ezzel is gyakorlatiasabbá tennék az oktatást, talán egyszerűbb lenne felelősségteljes felnőtteket nevelni az ország gyermekeiből. Hiszen azt nem várhatja el senki tőletek, hogy majd a kisujjatokból kiszopjátok, hogy mégis hogyan kell takarékoskodni, eltartani magatokat, amikor soha nem engedte senki, hogy kicsiben ezt megtegyétek.

Gif: Giphy.com

Gif: Giphy.com

 

2. Ha a diákok fizetést kapnának a suliért, sokkal könnyebben megtanulnák, mi a pénz értéke.

Egy-egy buliban vannak olyanok, akik akár tízezreket is otthagynak. De miért? Mert valószínűleg nem ők dolgoztak meg a kiadott pénzért. Ha a suliban való munka után fizetést kapnának a diákok, kétszer is meggondolnák, hogy őrültségekre pazarolják-e el azt a pénzt, vagy inkább számukra értékes dolgokat vegyenek belőle, ami aztán hasznos is lehet. Nem azt mondom, hogy a tanuláshoz hasznos, vagy a sulihoz, de valami olyasmit, ami igazán boldoggá teszi őket.

Gif: Giphy.com

Gif: Giphy.com

 

3. Ha a diákok fizetést kapnának a suliért, sokkal motiváltabbak lennének a tanulásra.

Hiába a sok kioktatás, szentbeszéd arról, hogy bizony, fiam magadnak tanulsz, egyszer majd használni fogod azt a tudást, amit az iskolában beléd vernek. Mivel egy középiskolás diák annyira magával és a maga kis világával van elfoglalva, így nem érzékeli azt, hogy valójában a középsuli csak egy állomása az életének, és egyszer vége szakad, és akkor el kell tartania magát, és valóban szüksége lesz erre a tudásra. Erre motivációt nem lehet alapozni sokak esetében. Egy kis pénz a zsebükbe viszont hasznosabb lenne, hiszen az első és a második pont is megvalósulna, emellett érdeklődőek lennének az órákon, és nem kellene őket lasszóval befogni.

Gif: Giphy.com

Gif: Tumblr

 

Fizetés a suliban
Szerinted fizetni kéne a suliért a diákoknak?

 

Borítókép: Sofiaglobe.com

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share