Ezt nézed:  / Színes / 3 Twilight-szerű film, amit nem kell komolyan venni

3 Twilight-szerű film, amit nem kell komolyan venni

Amióta csak megjelent az első Twilight-film és világsiker lett, mindenki arról beszél, hogy mennyire borzasztóan irreleváns. Vannak olyan filmkészítők, akik megpróbálnak görbetükröt tartani az Alkonyat-alkotóknak, hogy megmutassák, szakmailag nem is sikerült olyan jól a könyvadaptáció.

Ebben a cikkben három olyan filmet mutatunk be, amelyek a Twilight-sztorin alapulnak és/vagy azt próbálják kiparodizálni.

Kamu Vámpír

(Liar, Liar, Vampire, 2015)

A történet főszereplője, Davis Pell új suliba kerül, ahová szeretne mihamarabb beilleszkedni, ezért azt hazudja iskolatársainak, hogy vámpír. A történetét segíti egy sor véletlen is, amelyek alapján a többiek joggal hihetik valóságnak a füllentést. Nem százszázalékosan és tudatosan beszélhetünk egy Alkonyat-paródiáról, viszont a film egy-egy apró mozzanata utal rá, mint például egy Twilight-plakát a srác szobájában.

 

Vámpíros film

(Vampires Suck, 2010)

Ez a nyolc évvel ezelőtti film direkt az Alkonyat kiparodizálása, ezt a készítők is eleve annak szánták. Ebben már a jelenetek is nagyon hasonlítanak az Alkonyat-film részleteire. Persze a más alkotásokkal való összemosás is feldobja a filmet. A kifigurázott hírességekről pedig már ne is beszéljünk. Érdemes megnézni akkor is, ha hatalmas Twilight-rajongó vagy, mert az önirónia sosem árt.

 

A vámpírok szaga: Alkonyat teljes sötétségben

(Breaking Wind, 2012)

Itt már tulajdonképpen a cím is elárulja, hogy miről van szó. Legalábbis  a magyar, mert az angol címe ugye Breaking Wind. Ez is egy inkább morbidabb humorral megáldott film, de megéri meglesni.