Ezt nézed:  / 18+ / Egy film a számolásról, amit látnod kell

Egy film a számolásról, amit látnod kell

A Black Jack a világ egyik legnépszerűbb kártyajátéka. A huszonegyes játékról persze több film is készült, mi most egy olyanra szeretnénk felhívni a figyelmet, ami kifejezetten a fiatal korosztálynak készült.

Angolul a film címe egyszerűen 21, a magyar fordítók a Las Vegas ostroma címet is mellépakolták, amikor 2008-ban megjelent hazánkban. Maga az alkotás egy könyvadaptáció, Ben Mezrich Bringing Down The House című könyve alapján forgott, ami egyébként magyar nyelven meg sem jelent.

A sztori főszerepében Ben Campbell, az MIT nevű amerikai egyetem hallgatója, aki az orvosira akarna menni diploma után, viszont a pénz közbeszól.

Mivel a tandíjat nem tudja kifizetni, ezért az éppen szembejövő lehetőségen kapva beáll egy csapat másik egyetemista közé, akik együtt dolgozva a Black Jack játékot játsszák Las Vegasban. De ez a csapat nem a véletlennel szórakozik, hanem biztosra megy. Lapszámolással keresnek pénzt minden hétvégén és ünnepnapokon. Ben hamarosan rájön, hogy egy hétvége alatt többet tud keresni Las Vegasban, mint a korábbi ruházati eladó állásával.

Persze a történetből nem hiányzik a remek szerelmi szál és a bonyodalom sem. A magukat jól megszedő egyetemista csapatnak, akiknek az élén egyébként tanáruk, Rosa professzor áll, szembe kell néznie Las Vegas verőembereivel is, akik nem hagyják, hogy bárki csak úgy büntetlenül számolgasson az általuk őrzött kaszinókban.

A történet végén a tanulság, hogy szerencsét próbálni jó, de ha a szerencsepróbálás megpróbáltatássá válik, menekülj!

A rovat a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. támogatásával készült.