Rovat

Megosztás

Kik a legügyesebbek azok közül, akik szakmát tanulnak? A Szakma Sztár Fesztiválon ez is kiderült! A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2015-ben nyolcadik alkalommal rendezte meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV). Ezek országos döntőjére a 8. Szakma Sztár Fesztiválon, a Hungexpo Vásárközpont G és F pavilonjában került sor.

39 szakképesítésben hirdettek versenyt, a nappali tagozaton végzős szakiskolai és szakközépiskolai tanulók számára. 4600-an jelentkeztek a versenyre, majd az elődöntőket és a válogatókat követően 195 tanuló mérhette össze tudását . A szakmai versenyen a résztvevőket a dicsőségen kívül mással is jutalmazták.  A jó eredményt elérők felmentést kapnak a tanév végén esedékes szakmai záróvizsga alól. A résztvevők 82%-a pihenhet a szakmai vizsgák ideje alatt.

A megnyitón, amelyen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök is, aláírásra került a EuroSkills 2018. budapesti megrendezéséről szóló megállapodás is. A Fesztiválon került megrendezésre a II. SkillsHungary Nemzeti Döntő is, ahol három versenyszám válogatójának döntői kerültek megrendezésre, valamint a WorldSkills 2015. évi versenyére a már korábban kiválasztott versenyzők versenyszituációnak megfelelő „bemutatókat” tartottak. A fesztivál látogatói így a WorldSkills Sao Paulo 2015 versenyen induló minden versenyzőt láthatták.

Közel 15 ezer, nagyrészt tini látogatója volt a Fesztiválnak

A vidéki iskolákból, 200 autóbusszal több mint 9 ezer diák érkezett. Több mint 60%-uk 6-7-8.osztályos, pályaválasztás előtt álló fiatal volt. A budapesti általános iskolák részére a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ által kiküldött meghívás eredményeként további több mint 5.000 diák látogatott ki.

Gratulálunk a nyerteseknek! A budapesti Ybl Miklós Építőipari Szakképzőiskola két tanulója is kiváló eredményeket ért el. Hegyi Sándor lett a legjobb ács-állványozó az országban, Varga Zoltán pedig a burkolók között bizonyult a második legjobbnak. Őket meglátogattuk a ballagásukkor is!

 

DSC00018

Képek forrása: www.szakmasztar.hu

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta