Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / Vizsgadrukk miatti potenciazavar

Vizsgadrukk miatti potenciazavar

Gondoltál már arra, hogy a vizsga még a szexuális életedet is befolyásolhatja?

Persze nem csak arra gondolok, hogy éjjel-nappal tanulsz, és emiatt talán még a barátnőddel sincs időd találkozni, hanem arra, hogy ha épp az ágyban vagytok, akkor bizony előfordulhat, hogy csődöt mondasz, látszólag érthetetlen módon.

A foci vb, eb vagy akár az olimpia idején néha előkerül az a téma egy-egy újságban, hogy a különböző nemzetek játékosai élhetnek-e szexuális életet a táborban. Természetesen a játékosok nem csak testi, de lelki támogatásban, “edzésben” is részesülnek, melynek egyik fontos pontja a szex.

Akkora ugyanis a nyomás, a drukk, a megmérettetés miatti aggodalom, hogy még ha nem is érzi ezt a játékos az adott pillanatban, bizony lankadhat a figyelme egy együttlét során. Ettől persze bestresszelhet, hisz ott fekszik a nő, teljesíteni kéne, de nem megy. Ezt az élményt pedig átviheti a játékba, ott lehet a fejében a meccs alatt, hogy kudarcot vallott, ami aztán megbélyegzi a játékát, és megnő az esélye, hogy a pályán sem tudja hozni a formáját. Ezért sokan visszatartják a játkosokat az együttléttől, az a szabály, hogy csakis a játékra helyezzék a hangsúlyt, minden energiát oda tegyenek, és ne adjanak ki erőt magukból a szexben, és főleg ne teremtsenek lehetőséget a bukásra.

Screen-shot-2015-05-06-at-3.53.21-PM

Persze vannak edzők és pszichológusok, akik az ellenkezőjét vallják, és azon az állásponton vannak, hogy akkora ilyenkor a feszültség, hogy jobb ezt kiadni az ágyban, mert utána el lehet lazulni, kicsit ki lehet engedni, és így kiegyensúlyozottabban léphet a csapat a pályára.

Hogy te melyikkel azonosulsz, melyik tűnik logikusabbnak vagy melyik szimpatikusabb, azt döntsd el te. De azért tudd, ha vizsga előtt nem úgy működik a tested, mint máskor vagy, mint várnád, akkor ez a feszültség lehet a háttérben, és légy tudatos arra, hogy attól, hogy az ágyban nem sikerült levizsgáznod, attól még másnap kaphatsz egyesnél jobb jegyet is!

 

Vizsgadrukk miatti potenciazavar
Tapasztaltál már vizsga előtt potenciazavart?

 

Kép: pinterest

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share