Ezt nézed:  / Hírek / Környezetvédelem / 4 állat, ami meg tudja változtatni a nemét

4 állat, ami meg tudja változtatni a nemét

Már első olvasásra is durvának hangzik, nem is emlékszem bioszon beszéltünk-e ilyen állatokról, ami a nemét meg tudja változtatni. A természet elég kemény dolgokra képes!

1.Osztrigák

Nem sokat tudunk ezekról az állatokról, de azt ezek után már igen, hogy a nemét meg tudja változtatni, attól függően, hogy a párzási időszakban melyik nem a hasznosabb. Durva nem?

Fotó: tengerekesfolyokelovilaga.network.hu

2. Csigák

A trópusi papucscsigák szó szerint érintésre változtatják a nemüket. A faj tagjai hímként kezdik életüket, majd később, a megfelelő méretet elérve átváltoznak nősténnyé. Viszont, hogy ez megtörténjen fizikai érintésre van szükség.

Fotó:lumens.blog.hu

3.Ajakoshal

Az ajakoshalak a populációjuk fenntartása érdekében lazán, életükben többször is nemet tudnak változtatni, a társadalmi környezettől függően. A környezetükben lévő fajtársaik nemi aránya alapján döntik el, hogy ők nőstények vagy hímek legyenek-e.

4. Bohóchal

A Némó nyomában főszereplője ilyenekre is képes! Minden bohóchal hímként születik, majd a későbbiekben, ha a helyzet megkívánja, nősténnyé alakul. Durva, ha hímként a párja, aki nőstény meghal mondjuk, akkor ő átalakul nősténnyé, mert hímet könnyebben talál magának.

Nemváltoztató állatok
Szerinted is durva, mikre nem képes a természet?