Ezt nézed:  / Hírek / Színes / 5 + 1 fontos tipp, hogy hogyan válassz nevet YouTube csatornádnak

5 + 1 fontos tipp, hogy hogyan válassz nevet YouTube csatornádnak

Azt már Dancsó Petitől megtanulhatta mindenki, hogy nagyon fontos a YouTube csatorna megalapításakor, illetve a menő vloggerkedéshez, hogy egy olyan nevet válassz, amivel perszonális brandet alakítasz ki. Most kibontva segítünk neked abban, hogy hogyan válaszd ki a YouTube csatornád nevét.

1. Ne siess!

Mivel a YouTube csatornád az egész lényedet fogja reprezentálni, így nagyon fontos, hogy ne siesd el a megfelelő név kiválasztását. Hagyj időt magadnak, hogy sokféle opció előjöjjön, ezeket vitasd meg magaddal. Gondold végig, hogy melyik lehetséges név miért lenne számodra megfelelő. Ne kapkodd el a lehetőségek felkutatását se. Ne feledd, hogy a legtutibb ötletek mindig akkor jönnek, amikor nem is gondolnád.

Gif: Giphy.com

Gif: Giphy.com

 

2. Jegyzetelj!

Mindig tarts magadnál cetlit és ceruzát, vagy egy Jegyzettömböt a gépeden, hogy fel tudd írni ötleteidet, akkor is, ha az egyes pontban leírt módon, váratlanul érkezik az.

Gif: Tumblr

Gif: Tumblr

 

3. Gondold végig, mi tesz téged “tégeddé”!

Készíts listát a hobbijaidról és az érdeklődési köreid is segítenek belőni a legmegfelelőbb nevet. Az emberek nem a csatornáért, hanem a csatorna mögött álló személyért fognak rajongni. Ha a neved tükrözi a stílust, amit képviselsz, hamarabb rád fognak cuppanni. Ha becéző nevet választasz magadnak, akkor az szintén téged fog bemutatni. Egy közösséget fogsz építeni, így mindenki, aki csatlakozik a közösségedhez, már a nevedről tudja, hogy hova csatlakozik, könnyebben tudsz terjedni.

Gif: Glamour.com

Gif: Glamour.com

 

4. Kapcsold a nevet a tartalomhoz!

Fontos, hogy a csatornád tartalmának is legyen köze magához a névhez. Ne a nevedhez alkoss tartalmat, hanem a tartalomhoz, amit készíteni kívánsz, válassz egy nevet!

Gif: Godofall.wordpress.com

Gif: Godofall.wordpress.com

 

5. Kerüld a szimbólumokat a névválasztáskor!

Minél több és minél furcsább szimbólumot használsz a nevedben, annyival biztosabb, hogy az emberek nem lesznek képesek megjegyezni, sőt, még a fáradságot sem fogják rá venni, hogy megtanulják.

GIf: Magic-spells-and-potions.com

GIf: Magic-spells-and-potions.com

 

6. Megvan a név? – Hangoztasd!

Ha egyszer végre megtaláltad a megfelelő nevedet, akkor fontos, hogy azt minél többször elmond a videóidban. Minél többször hallják az emberek, annál jobban beléjük ivódik, mint egy kód. Minél többször hallják, annál biztosabb, hogy nem felejtik el. Mi van, ha esetleg valakinek nem tetszik? Nos, minél többször hallja valaki, annál biztosabb, hogy meg fogja kedvelni.

Gif: S1082.photobucket.com

Gif: S1082.photobucket.com

 

YouTube - Névválasztás
Te könnyen választottál nevet a YouTube csatornádnak?

Borítókép: Hkcnlink.hk

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share