Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Annabelle és a többiek – A legrémisztőbb elátkozott tárgyak!

Annabelle és a többiek – A legrémisztőbb elátkozott tárgyak!

Szellemek, démonok, különféle szörnyek, vagy éppen hátborzongató varázslatok: a paranormális témák sokunk fantáziáját megmozgatják. Különösen igaz ez, ha a józan észnek gyökeresen ellentmondó, gonosz erőkről van szó.

Cikkünkben látszólag ártalmatlan, ám egyes források szerint életveszélyes tárgyaké a főszerep!

ANNABELLE

A veszedelmes vickek-vackok koronázatlan királynője vitán felül az Annabelle néven futó baba. A csúnyácska, de ijesztőnek bajosan nevezhető játékszer a ma már nem élő Ed és Lorrainne Warrennek köszönhetően lett világhírű, mert a magukat okkult nyomozónak tekintő házastársak azt állították, hogy egy démon ütött benne tanyát. Ez beindította Hollywood legtapasztaltabb veteránjai közé tartozó James Wan agyát, aki első ízben 2013-ban, a Démonok közöttben használta fel a bábut. Majd három, tisztes bevételt hozó spin-offban egyenesen főszereplővé tette azt – igaz, butácska külsejét alaposan átalakította.

THOMAS BUSBY SZÉKE

Ha hihetünk a pletykáknak, a hozzá hasonlóan pénzhamisítóként ügyködő apósával végző karrierbűnöző, Thomas Busby széke is jóval veszélyesebb annál, mint amilyennek kinéz. Ennek oka, hogy a fáma úgy tartja, hogy a kegyetlen akasztófavirág vagy letartóztatása közben, vagy a vesztőhely felé tartva átkot mondott a kedvenc kocsmájában lévő bútordarabra. Ezért aki helyet foglal benne, az a néphiedelem szerint szörnyű árat fizet felelőtlenségéért! Megjegyzendő, hogy az efféle baklövésnek kicsi az esélye, mivel a bizarr incidenseket és ködös mendemondákat megelégelő tulaj egy múzeumnak ajánlotta fel az ülőalkalmatosságot.

HOPE GYÉMÁNT

Fotó: Wikipédia/David Bjorgen/Hope Diamond

A hírhedt Hope gyémánt is gyakran felkerül a tulajdonosaikra kárhozatot hozó kuriózumok listájára. A legszerényebb becslések szerint is kétszázmillió dollárt érő, 45.552 karátos gyönyörűséget birtoklók közül többen is rettenetes véget értek, vagy más csapások sújtották őket. Míg az az igen jól hangzó történet, hogy első birtokosát, Jean-Baptiste Taverniert veszett kutyák tépték szét, csupán városi legenda, sokan megbánták, hogy szert tettek a csillogó csodára.

Ahogy az közismert, XVI. Lajos és neje, Marie Antoinette nyaktiló alatt fejezték be földi pályafutásukat. Később Lord Francis Hope olcsóbban megúszta: „csak” csődbe ment, és a maga korában hallatlanul népszerűnek számító, énektehetségével zenés darabokban tündöklő színésznő, May Yohé is koldusszegényen tengette öreg napjait. II. Abdul-Hamid oszmán szultánt egy felkelés buktatta meg, és annak ellenére, hogy őrei egykori rangját megillető tisztelettel bántak vele, 1909 és 1912 között nem volt több egy közönséges rabnál. Végül a tekintélyes lapkiadóra, illetve versenyló-tenyésztőre, Edward Beale McLean-re is lecsapott a rontás. A hírhedten különc playboyt furcsaságai miatt őrültnek nyilvánították, így 1933-től 1941-ben bekövetkezett haláláig egy elmegyógyintézet ápoltjaként szenvedett.

Persze, nem minden rosszindulatú készség az éppen aktuális gazdájának okoz fejtörést. Az ókori görögök és rómaiak kicsiny ólomlapokra karcolt fohászokkal rimánkodtak az alvilág isteneihez, vagy a gonosz szellemekhez. Ezeket aztán a föld alá ásták, kútba dobták, esetleg odaszögezték egy szentély oldalához, majd abban bíztak, hogy imájuk meghallgatásra talál!

Annabelle és a többiek – A legrémisztőbb elátkozott tárgyak!
Te hiszel az átkokban?

 

Gera Krisztián

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share