5 dolog, ami motiválttá tesz

Rovat

Megosztás

Felkelsz reggel, kinézel az ablakon, uncsi szürkeséget látsz, a kávé sem lett finom, és legszívesebben visszabújnál az ágyba aludni. Mondjuk úgy hétvégéig. Mindenkinek vannak ilyen napjai, hogy úgy érzi, semmit sem képes csinálni, és cél nélkül tengődik. Ilyenkor nehéz újra lelkessé és motiválttá válni, de nem lehetetlen. Pár egyszerű tippel, könnyebben visszatalálsz önmagadhoz és az álmaid megvalósításához. 

 Tűzz ki egy célt magad elé!

Legyen akármekkora is, lebegjen egy cél a szemed előtt. Találj hozzá inspirációt, és tegyél meg mindent, hogy sikerüljön elérned. Ne félj attól, hogy hosszú idő, mire sikerül, próbáld izgalommal és lelkesedéssel kezelni, ne forduljon át a dolog egy unalmas, kötelező szokássá, amit annak érdekében teszel, hogy végre túl legyél rajta és kipipálhasd.

Olvass róla naponta!

Hogy fenntartsd az érdeklődésedet, próbálj az adott témában keresni cikkeket, olvasnivalót, hogy naponta a fejedben legyen a célod. Találj valakit, aki akár közösségi médiában, akár más platformon jelen van és a személyével folyamatosan motivál és emlékeztet arra, hogy sikerülhet, amit kitaláltál. Minél többet tudsz a témával kapcsolatban, annál ügyesebben fogod végigjárni a célhoz vezető utat.

Kezdd kicsiben!

Bármit is találtál ki, legyen az a maraton lefutása, öt kilótól való megszabadulás, kezdd kicsiben. Ha edzésről van szó, ne rögtön másfél óráig próbálj aerobikozni a többiekkel, elég, ha minden nap edzel tíz percet. Azután a következő héten húszat vagy harmincat. Mivel nem sok időről van szó, nem fogsz kifogásokat keresni, hogy miért nem tudod teljesíteni, és ha megcsináltad, utána jó érzés lesz, és már várni fogod a következő szintet.

Publikáld!

Nem arra gondolok, hogy azonnal a tévébe mondasd be, hogy mit fogsz elérni, hanem oszd meg barátaiddal, szüleiddel. Például, ha le akarod futni a félmaratont, és már a baráti körödből mindenki tudja, hogy erre készülsz, az motiváltabbá tesz, hogy végigcsináld, mintha titokban készülnél rá. Nem hátrány az sem, hogy ha nehézségekbe ütközöl, támaszkodhatsz rájuk, és biztatnak majd, hogy ne add fel. Akár naplót is vezethetsz, vagy közösségi oldalakon megoszthatod, hogy épp hol tartasz a célod elérésében, és így büszke lehetsz magadra, amikor kapod a dicsérő szavakat, hogy milyen kitartó vagy.

 Nézd a jó oldalát!

Nyilván sok árnyoldala is van a magad elé kitűzött cél felé vezető útnak. Az idő ráfordítás, talán a barátok hanyagolása, a megfelelési kényszer saját magad és az ismerősök felé. Próbáld a pozitív oldalát nézni, lebegjen a szemed előtt a végeredmény. A hegymászót sem dobják le a hegycsúcsra, fel kell másznia oda. Csináld szenvedéllyel és boldogan, hogy visszanézve is azt érezhesd, hogy megérte, nem csak a végeredmény, hanem az út is.

Fotó: abhinavpmp.com
Fotó: abhinavpmp.com

 

Motiváció
Sokszor érzed magad demotiváltnak?

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta