Ezt nézed:  / Divat/Életmód / 7 szuper ötlet – Így viseld a csíkosat

7 szuper ötlet – Így viseld a csíkosat

Egy csíkos póló vagy ing olyan alapdarab, ami egy sietős reggelen megszabadít az agyalástól, és könnyedén variálható a legtöbb ruhadarabbal. Persze nem csak a felsőnk lehet csíkos, hanem a ruhánk, a blézerünk, vagy akár a kiegészítőink is. Következzen néhány hasznos tanács és outfit ötlet, ha te is rajongsz a csíkos holmikért.

1. Alkathoz illő csíkok

Amire mindenképp figyelj a választás előtt, hogy az alakodhoz megfelelő csíkozást válaszd. A vízszintes csíkozás szélesíti, míg a hosszanti csíkozás nyújtja az alakot. A csíkok vastagsága is számít, hiszen minél szélesebb a csík, annál nagyobbnak mutatja a felületet, és ez a vízszintes csíkozásra is igaz. Amelyik testrészünket nagyobbnak szeretnénk láttatni függőleges és szélesebb csíkokkal hangsúlyozzuk, ha viszont a slankítás a cél, válasszunk vékony, vízszintes csíkozású darabokat.

college1

2. Csíkosat pöttyössel

Ma már egyáltalán nem számít divatbakinak, ha csíkos darabokat pöttyös darabokkal kombinálunk, úgyhogy bátran kísérletezzetek. A bátrabbak a színekben is választhatnak eltérőt, izgalmasabbat, de akik még csak ismerkednek ezzel az irányzattal, azok nyugodtan kezdjék egy monokróm változattal.

college2

3. Virágminták és geometrikus formák

Ugyancsak bátran kísérletezhettek virágos holmikkal vagy geometrikus formákkal, ezek is remekül passzolnak a csíkokkal. Ami tuti tipp lehet, az egy virágmintás ruha és egy rafinált csíkozású harisnya kombinálása. Számos más lehetőség is van azonban, ha ilyen módon szeretnétek feldobni a ruhatáratokat, hiszen például a geometrikus minták most különösen hódítanak.

colege3

4. Csíkos nadrág

Sok tévhit él a csíkos nadrággal kapcsolatban, legfőképpen az, hogy kövérít. Természetesen csakis az alkatunkhoz illő, sőt jobb esetben azt hangsúlyozó nadrágot érdemes csak megvásárolni, de mutatok néhány tippet, ami alapján jól látszik, hogy azért ez nem egy lehetetlen küldetés.

college4

5. Csíkos kiegészítők

Ha a ruhád nem is, a karórád, a táskád, a már emlegetett harisnyád, sőt lényegében bármely kiegészítőd lehet csíkos jellegű. Persze azért óvatosan, a túl sok különböző csíkozás, vagy az elütő színek megbolygathatják az összhatást. Érdemes itt is a kevesebb több elvét alkalmazni, de a kreativitásnak más nem is nagyon szabhat határt.

colege5

 

6. Csíkosat a lábra

És pont a cipőd ne lehetne csíkos? Legyen szó oxford cipőről, balerináról, futócipőről vagy épp csodás magassarkúról az biztos, hogy csíkosban ebben az esetben sem lehet hiány.

colege7

7. Körömlakk csíkosra hangolva

Ha a körmödet is legalább olyan szívesen díszítgeted, mint a ruhatáradat, és kikezdhetetlen a türelmed, akkor csíkos körmöket is készíthetsz magadnak. A variációknak csak a saját kreativitásod szabhat határt, de azért itt van néhány szuper tipp az induláshoz.

college6

 

A képek forrása a Pinterest.

7 szuper ötlet - Így viseld a csíkosat
Te szoktál csíkosat hordani?

 

 

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share