5 dolog, amit a boldog ember nem csinál!

Rovat

Megosztás

A boldog ember sok mindent csinál. Habzsolja az életet, pozitívan tekint a jövőbe,  ápolja a kapcsolatait, kedveskedik a szeretteinek, célokat tűz ki maga elé, élvezi az élet apró örömeit és így tovább. De melyek azok a dolgok, amiket egy boldog ember bizonyára sosem tesz? Nézzük csak….

 

 1. Mások dolgába üti az orrát

Felejts el másokat. Ne törődj vele, hogy ki mit csinál, merre jár, kivel van. A saját utadat járd! Néha azért vagyunk elégedetlenek saját életünkkel, mert akarva akaratlanul összehasonlítjuk másokéval. Ez óriási hiba. Sose tudhatjuk, mi rejlik a többi ember álarca mögött. Nem tudjuk, milyen az élete valójában. Csak azt tudjuk, amit mutat. A valóság lehet, hogy teljesen más.

A saját életeddel törődj, a saját álmaidat kövesd. Ne törődj másokkal. Szűrd ki a negatív dolgokat az életedből, és csak a jó dolgokra koncentrálj. Azt az utat kövesd, amit a szíved diktál, és akkor boldog leszel.

Forrás: www.psychotherapynetworker.org
Forrás: www.psychotherapynetworker.org

 

2. Mindenáron meg akar felelni másoknak

Egyszerűen csak légy önmagad anélkül, hogy meg akarnál felelni másoknak. Hidd el csak így vívhatod ki a többi ember tiszteletét és saját magadat is csak így tanulod meg értékelni.  Senkinek nincs joga elítélni téged.  Lehet, hogy hallanak rólad sztorikat, az is meglehet, hogy azt hiszik, ismernek, de rajtad kívül senki sem tudhatja, milyen dolgokon mentél keresztül valójában. Szóval felejtsd el, mit mondanak mások és koncentrálj arra, ahogy te gondolsz magadra.

Forrás: www.runsociety.com
Forrás: www.runsociety.com

 

3. A környezete befolyásolja boldogságát

Nincs szükséged másokra ahhoz, hogy boldog légy. Az élet nem attól gyönyörű, hogy mások annak mondják, hanem attól, hogy azzá teszed. Ha boldogtalan vagy, az sem mások hibája. Meg kell tanulnod felelősséget vállalni a boldogságodért. A boldogságunk vagy boldogtalanságunk nem a szituáción múlik, hanem azok, ahogy kezeljük őket. Lehet, hogy a helyzet épp nem a legfényesebb, de mindig jönnek szebb idők. Mindig kell találnunk okot az örömre.

Forrás:  www.mwfmotivation.com
Forrás: www.mwfmotivation.com

 

4. Haragtartó

Engedd el a múltat. Ne hagyd, hogy örökké kísértsen. Ami történt, megtörtént. Felesleges rajta rágódnod, úgysem tudod már megváltoztatni. Néha a sértettségen nehéz túllépni, de sokkal könnyebb lesz a lelkünk, ha megtesszük. Ha újra és újra feltépjük a sebeket, mert még mindig dühösek vagyunk csak azt érjük el, hogy  sose heverjük ki a dolgot. Koncentrálj a jövőre! Ez nem azt jelenti, hogy elfelejted a múltat, csupán tanulsz az esetből és tovább lépsz életed következő szakaszába.

Forrás: www.runsociety.com
Forrás: www.runsociety.com

 

 5. Negatív környezetben tartózkodik huzamosabb ideig

Az életben vannak nehéz helyzetek, de azzal nem könnyíted meg őket, ha negatív emberekkel veszed körül magad. Próbáld meg kerülni őket! Néhányan szinte élvezik a sértett, áldozat szerepét játszani és elvárják, hogy te is csatlakozz hozzájuk. Ne tedd! Teremtsd meg magadnak a saját pozitív kis világod, felejts el mindent, ami lehangol és légy boldog!

Forrás: www.wordbypicture.com
Forrás: www.wordbypicture.com

 

5 dolog, amit a boldog ember nem csinál!
Neked mi a véleményed a boldogságról?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,178RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta