Ezt nézed:  / Hírek / PR / Suli / 5 dolog, amit figyelembe kell venned, ha gazdasági egyetemre mész

5 dolog, amit figyelembe kell venned, ha gazdasági egyetemre mész

A Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE) jelenleg tizenötezernél is több diák tanul, s a gazdaságtudomány területén hazánk egyik kiemelkedő felsőoktatási intézménye. De milyen egy jó gazdasági egyetem? Összeszedtünk öt szempontot, amiben a BGE az élen jár hazánkban, s amiket érdemes figyelembe venned, amikor arról döntesz, hogy hová adod be a jelentkezésedet.

1. Gyakorlatorientált képzés

Ha egy gazdaságtudományi szakokat kínáló egyetemen a magolás a legfőbb tanulási módszer, az már régen rossz. A BGE több ezer céget vont be képzéseibe, így biztosítva, hogy a diákok a való életben tapasztalják meg, hogy mi vár rájuk a leendő szakmájukban.

2. Színvonalas nyelvoktatás

Az európai és globális gazdasági közösségek századában nyelvtudás nélkül elhelyezkedni szinte lehetetlen, hiszen a mai cégek legtöbbje kihasználva a gazdasági társulások előnyeit, mind-mind külföldre kacsintgat, s mondanunk sem kell, szép nyelv a magyar, de nem világnyelv. A BGE egy olyan egyetem, amely idegen nyelvű és kettős diplomát adó képzéseket is indít. Sőt, akár még külföldi gyakorlatra is lehetőség van.

3. Modern technikai vívmányok használata az oktatásban

Azért nem árt, ha nem palatáblára írod a jegyzeteidet az előadások és gyakorlatok során. Te már élményalapú, friss, azonnal alkalmazható tudást és interaktív, együttműködésen alapuló oktatást igényelsz. Számodra a XXI. század elvárás, amit a BGE teljesít: WiFi, elektronikus ügyintézés és még campusapplikáció is van.

4. Aktív hallgatói élet

Az egyetemi éveink az első olyan időszak az életünkben, amikor már függetlenek vagyunk, és  az utolsó, amikor még szabadok. A rengeteg izgalmas program jóvoltából új, életre szóló barátságok, szerelmek köttetnek. És mivel az üzleti életben a jó kapcsolatok is fontosak , így nem árt barátkozni, mert ki tudja, lehet, hogy egyszer azzal indítasz közös vállalkozást, vagy kötsz üzletet, akivel együtt buliztatok vagy vettetek részt valamilyen egyetemi projektben.

5. Közösség

Kicsit kapcsolódik az előzőhöz. Nagyon fontos, hogy tartozz valahová. Ez az életed bármely szakaszában igaz. Ahhoz pedig, hogy tartozhass valahová, kell egy társaság, akik abban az időszakban veled vannak.