Ezt nézed:  / Pszicho, szex / 5 dolog, amit meg fogsz bánni, amint a 20-as éveidbe lépsz!

5 dolog, amit meg fogsz bánni, amint a 20-as éveidbe lépsz!

Tinédzserkori botladozások, tapasztalatlanság és meggondolatlan cselekedetek: mire eléred a húszéves kort, bizony rengeteg dolog lesz az életedben, amit újraértékelsz, és talán már másképp is csinálnál, ha visszamehetnél az időben. Cikkünkben öt olyan dolgot szedtünk össze, amit tutira te is meg fogsz bánni, mire húszéves leszel.

1. Nem vállaltál kockázatot

Esküt tettél arra, hogy te csakis a biztonságos utat fogod választani, és soha nem vállalod a kockázatot, még ha nyernél is vele! De mi lenne, ha egyszer tovaengednéd szállni a félelmeidet, és bevállalnál egy kicsi kockázatot? Egyszer vagy fiatal, használd ki, és vállalj több rizikót!

Gif: Tumblr

Gif: Tumblr

 

2. Rohanva akartál felnőni

Biztosan te is felnőtt akarsz lenni tizenévesen, ez nagyon sok ilyen korú fiatal álma. Mire húszéves leszel, addigra már nagyjából az is leszel, és akkor el is kezded ezt megbánni. Nő a kötelesség, csökken a szabadidő, nő a feszültség, csökken a nyugalom. Vagyis nem lesz már időd henyélni, vagy ha lesz is, az maga lesz a paradicsom, nemcsak egy átlagos nap. Egyelőre nem kell aggódnod amiatt, hogy miből fogod a számlákat kifizetni, egy vagy több éhes szájat etetni. Örülj ennek most, mert aztán, amikor jönnek ezek a felelősségteljes posztok, akkor már készen kell állnod rá. Most még csak a szabadságot akarod, azt, hogy te magad dönthetsz magadról, és nem kell meghallgatnod a szüleidet, akik felelnek érted, így nyilván nem is fognak mindent megengedni neked, és ez bánt téged, ezért minél jobban önállóbbá, felnőttebbé szeretnél válni.

Gif: Time.com

Gif: Time.com

 

3. Olyan emberekre pocsékoltad az időd, akik nem érdemelnek meg

Mire 20 éves leszel, rájössz, hogy ki az, aki igazán fontos az életedben, és hogy milyen barátokra van szükséged, milyen értéket képviselő emberek azok, akikkel szeretnéd az életedet megosztani. Ha pedig olyannal találkozol, aki nem illik bele az elképzelésedbe, továbbhajtasz. Tinédzserkorban még más a helyzet, nem tudod, hogy kivel akarsz lenni igazán, keresed magad, így sok olyan emberbe is belebotlasz, aki nem érdemel meg téged. A lelkedet is kiteszed értük, a nagy semmiért. Ezt meg fogod bánni, még akkor is, ha ezek a baráti csalódások hozzátesznek a személyiséged fejlődéséhez, valamint idővel ezek alapján fogsz tudni egyre jobban és jobban válogatni az emberek között, hogy kit engedsz be az életedbe, és kit tartasz távol magadtól inkább.

Gif: Thepickydater.com

Gif: Thepickydater.com

 

4. Nem tanultál/dolgoztál külföldön

Hatalmas élmény egy másik országba kiutazni, és legalább néhány hónapon keresztül ott tanulni vagy dolgozni, egy másik kultúrát megismerni, másik nyelven perfektül megtanulni. Ha ezt kihagyod a 20-as éveid előtt, később bánni fogod, hogy nem láttál világot, amíg még lehetett. Akár ösztöndíjjal, akár önköltségesen, de ezt nem szabad kihagyni. Életre szóló emlékekkel és élményekkel gazdagodhat az ember, és rengeteg tapasztalattal, amik fejlesztik a világnézeted.

Gif: Imgur.com

Gif: Imgur.com

 

5. Nem maradtál fitt

Még ha te vagy megáldva a legjobb génekkel is, és akár egy lovat is megehetsz, akkor sem hízol egy dekát sem, és akkor is olyan fitt és üde vagy, ha mindennap a gyorsétterem ételén élsz, akkor is, ha te vagy a legedzettebb tinédzserkorodban, bizony, ahogy idősödsz, elkezd lelassulni mindenféle olyan biológiai folyamat benned, ami lehetővé teszi neked azt a csodás alakot, alkatot. Így nem árt, ha észben tartod, hogy idővel egyre inkább sportolnod és sportolnod kell ugyanazon fittség megtartása érdekében. Ez pedig nem fog pozitívan érinteni téged.

Gif: Tumblr

Gif: Tumblr

 

Megbánod
Szerinted te is meg fogod ezeket bánni a 20-as éveidben?

Borítókép: Huffingtonpost.com

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share