Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / 5 dolog, amit ne tegyél, amikor összeveszel a barátoddal

5 dolog, amit ne tegyél, amikor összeveszel a barátoddal

Van az úgy, hogy nem úszunk meg egy-egy veszekedést, harcot az egyik barátunkkal. Ilyenkor vannak szabályok, melyeket jobb betartani. Mi ebben a cikkben öt olyan dologról beszélünk, amit jobb, ha nem teszel, amikor összevesztél egy barátoddal.

1. Ne posztold ki a mocskos részleteket!

Lehetőleg ne Facebookon, az üzenőfaladon öntsd ki a szíved. Elhisszük, hogy jó érzés lenne megosztani haragod és bánatod a világgal azzal kapcsolatban, amit éppen akkor érzel, de ne tedd!

Gif: Wired.com

Gif: Wired.com

 

2. Ne próbáld más közös barátaidat is ellene fordítani!

Neked van bajod vele, nem a többieknek! Azzal, hogy elmondod a te szemszögedet, még nem biztos, hogy az a valóság, talán torzítasz is magadban, mert nem akarod beismerni a saját hibáidat. Mások viszont csak azt láthatják, amit te mondasz, és ezáltal ítélhetik el az egyik barátodat. Ez nem helyes!

Gif: Tumblr

Gif: Tumblr

 

3. Hallgasd meg őt!

Lehet, hogy semmi kedved nincs beszélni vele, és a hátad közepére sem kívánod, hogy szóba kelljen állni vele, de tedd meg, muszáj megtenned, mert ez az egyetlen módja, hogy elsimítsátok a nézeteltéréseket, és tisztázzátok az álláspontotokat, és megoldást találjatok a felmerült problémára!

Gif: Gurl.com

Gif: Gurl.com

 

4. Ne játszd, hogy már nem bánt!

Ha megbántott az egyik barátod, lehetőleg ne csak azért békülj ki vele, hogy ne legyen harag köztetek, mert valójában akkor is van, ezt megbeszélni kell, nem a szőnyeg alá söpörni.

Gif: Gurl.com

Gif: Gurl.com

 

5. Ne állj bosszút!

Az senkinek sem jó! Most lehet, hogy te vagy a megbántott személy, aztán visszaadod, és akkor meg ő lesz az. És jön ez a körforgás, míg a végén meg nem gyűlölitek egymást. Tehát, bosszút sose forralj ilyen esetben!

Gif: Theatlantic.com

Gif: Theatlantic.com

 

Borítókép: Huffingtonpost.com

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share