5 dolog, amit ne tegyél, amikor összeveszel a barátoddal

Rovat

Megosztás

Van az úgy, hogy nem úszunk meg egy-egy veszekedést, harcot az egyik barátunkkal. Ilyenkor vannak szabályok, melyeket jobb betartani. Mi ebben a cikkben öt olyan dologról beszélünk, amit jobb, ha nem teszel, amikor összevesztél egy barátoddal.

1. Ne posztold ki a mocskos részleteket!

Lehetőleg ne Facebookon, az üzenőfaladon öntsd ki a szíved. Elhisszük, hogy jó érzés lenne megosztani haragod és bánatod a világgal azzal kapcsolatban, amit éppen akkor érzel, de ne tedd!

Gif: Wired.com
Gif: Wired.com

 

2. Ne próbáld más közös barátaidat is ellene fordítani!

Neked van bajod vele, nem a többieknek! Azzal, hogy elmondod a te szemszögedet, még nem biztos, hogy az a valóság, talán torzítasz is magadban, mert nem akarod beismerni a saját hibáidat. Mások viszont csak azt láthatják, amit te mondasz, és ezáltal ítélhetik el az egyik barátodat. Ez nem helyes!

Gif: Tumblr
Gif: Tumblr

 

3. Hallgasd meg őt!

Lehet, hogy semmi kedved nincs beszélni vele, és a hátad közepére sem kívánod, hogy szóba kelljen állni vele, de tedd meg, muszáj megtenned, mert ez az egyetlen módja, hogy elsimítsátok a nézeteltéréseket, és tisztázzátok az álláspontotokat, és megoldást találjatok a felmerült problémára!

Gif: Gurl.com
Gif: Gurl.com

 

4. Ne játszd, hogy már nem bánt!

Ha megbántott az egyik barátod, lehetőleg ne csak azért békülj ki vele, hogy ne legyen harag köztetek, mert valójában akkor is van, ezt megbeszélni kell, nem a szőnyeg alá söpörni.

Gif: Gurl.com
Gif: Gurl.com

 

5. Ne állj bosszút!

Az senkinek sem jó! Most lehet, hogy te vagy a megbántott személy, aztán visszaadod, és akkor meg ő lesz az. És jön ez a körforgás, míg a végén meg nem gyűlölitek egymást. Tehát, bosszút sose forralj ilyen esetben!

Gif: Theatlantic.com
Gif: Theatlantic.com

 

Borítókép: Huffingtonpost.com

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta