Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Hírek / 5 dolog, amit nem tudtál a szívedről

5 dolog, amit nem tudtál a szívedről

A szív az egyik legfontosabb szerve az embernek, ez szolgáltatja a vért a testednek, amely szállítja az oxigént az agyadnak, ami lehetővé teszi az életed. Most erről a nagyon fontos szervről, a szívedről árulunk el öt érdekességet.

1. Nagyon elfoglalt a szíved.

Naponta százezret üt a szíved, és 7400 liter vért juttat el a tested minden részébe. Átlagban két és félmilliárdszor dobban egy ember szíve egy élet alatt.

Gif: Imgur.com

Gif: Imgur.com

 

2. A hétfők (és az ünnepnapok) a leggyakoribbak a szívinfarktusra.

Hétfőnként sokkal nagyobb eséllyel kaphatsz szívinfarktust, mint máskor, valamint karácsonykor, a karácsony utáni napon és újévkor is nagy erre az esély. Ennek az oka az ünnepnapi túlságos kényeztetések lehetnek, és az esetek többségében nem jutnak el az emberek a sürgősségire még időben.

Gif: Tumblr

Gif: Tumblr

 

3. Az oktatásnak van köze a szívbetegséghez.

Számos tanulmány azt bizonyítja, hogy minél kisebb az iskolai végzettséged, annál nagyobb az esély arra, hogy szívrohamot kapsz.

Tehát tanulj, hogy elkerülhesd a szívbetegséget! Mindenesetre a tudósok nem tudják, mi lehet az összefüggés, de arra következtetnek, hogy a gazdasági helyzet és az olyan krónikus betegségek játszhatnak közre, mint például a szülők mentális betegségei.

Gif: Pinterest

Gif: Pinterest

 

4. Nem ott van a szíved, ahol gondolod.

A szíved nem a mellkasod baloldalán található. Sokkal inkább a közepén, a két tüdőd között. A hátsó része a szívednek valóban kicsit balra helyezkedik el, ezért érzed úgy, hogy balra dobog.

Gif: Tumblr

Gif: Tumblr

 

5. A hang a szelepekből jön.

Gif: Tumblr

Gif: Tumblr

 

Az a dobbanáshang, amit hallasz, az valójában a szív szelepeinek záródása és kinyílása. Négy szelep van a szívedben, ami kontrollálja a vér folyását a testedben.

 

Borítókép: Firstpost.com

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share