5 dolog, amit nem tudtál Jason Mraz-ról

Rovat

Megosztás

Valószínűleg neked is ismerősen cseng a már-már végtelenségig játszott szám, az I’m Yours, Jason első nagy sikere. Amellett, hogy ilyen hírnévnek örvend, mégsem hallhatsz róla a bulvárlapokban. Vajon miért?

Az énekes 1977-ben született Mechanicsville-ben, Virginia államban. 22 évesen San Diego-ba költözött, itt indult zenei pályája, helyi szórakozóhelyeken játszott. Két év alatt felhívta magára a Los Angelesi lemezkiadók figyelmét, innentől pedig nem volt megállás. Zenéjének érdekessége, hogy remekül vegyíti a különböző stílusokat, mint a country, a roots rock, folk,  jazz, és a hip-hop-ot. És miért nem a botrányiról híres? Mert egy elszánt társadalmi aktivista, akinek nagyon fontos a környezetvédelem, például a San Diego-i farmján ő termeszti a növényeket.

https://www.youtube.com/watch?v=EkHTsc9PU2A

 

5 dolog, amit még biztosan nem tudtál róla:

1. Vegetáriánus.

Amint említettük elszánt környezetvédő és rajongója a saját gazdálkodásnak, ebből következik vegetáriánus mivolta. Emellett van egy 5 és fél hektáros avokádófarmja , ami remekül működik, természetesen ezért az énekes nagy utat tett meg.

2.  Számos filantróp, azaz emberbarát tevékenysége ismert.

Más sztároktól eltérően használja fel a sikerét és a szerencséjét, így a zenei szférán kívül sokat tesz az emberi jogokért, például az LGBT egyenlőségért, tehát a szexuális kisebbségekért, valamint aktívan részt vett a ghánai mentőakcióban is.

3. Annak ellenére, hogy amerikai születésű, cseh gyökerekkel rendelkezik.

Nagyapja az Osztrák-Magyar Monarchiából költözött az USA-ba 1915-ben. A családi ,,Mraz” cseh jelentése fagy. Úgy látszik az élete rengeteg meglepetéssel szolgál nekünk, ugyanis az Atlee középiskolában tagja volt a pom-pom csapatnak, majd az Amerikai Musical és Színművészeti Akadémiára járt, mielőtt véglegesen San Diego mellett döntött.

4. Számos elismerést kapott.

2010-ben a SIMA (Surf Industry Manufacturers Associaton) említette a nevét, ugyanebben az évben megkapta Clean Water díjat is. 2011-ben  saját alapítványt hozott létre, annak érdekében, hogy támogatni tudja a jótékonysági szervezeteket.

5. 2012-ben fellépett Mianmarban.

Mianmar egy állam Délkelet-Ázsiában, ahol Jason koncertet adott- első nemzetközi előadóként- , hogy felhívja a figyelmet az emberkereskedelem veszélyeire.

Aktivista sztárok
Mennyire fontos számodra, hogy a kedvenceid törődjenek a világban zajló problémákkal?

 

Borítókép: Americanidolnet.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

76,809RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta