5 dolog, amit testvér nélkül nem tudnál

Rovat

Megosztás

Akár idősebb, akár fiatalabb testvéred van, tuti tudod, mire gondolok, amikor azt mondom, hogy áldás és átok is egyszerre. Általában azért az első, de senki sem tud durvábban veszekedni egymással, mint két testvér.

1. Multifunkcionális szerep

Egy testvér egyben a tanárod, a pszichológusod, a legjobb barátod és a legnagyobb ellenséged is egyben. Ha idősebb, akkor tud neked segíteni, sulis dolgokban, de ha fiatalabb, akkor is tudsz tőle bármilyen tanácsot kérni, akár párkapcsolatit is. Hiszen a korkülönbség csak segít abban, hogy más szemszögből nézz egy adott helyzetet.

Amikor a testvéreddel van közös titkotok, az semmihez sem hasonlítható. Azt a dolgot tényleg nem mondod el senkinek, és bármikor számíthatsz rá. De ha elszólja magát, főleg szülők előtt, na akkor tuti, hogy sokáig megy majd a durcizás.

2. Családi társasozás

Testvér nélkül fogalmad sem lehet, mekkora háborút tud kirobbantani egy család társasozós este, főleg ha valaki tud és szokott is csalni. Nagyobb veszekedések törnek ki egy este alatt, mint összesen egy évben, még ha tisztességes is a játék. A veszteshez általában aznap már nem lehet hozzászólni.

3. A dolgok elrejtésének tökélyre fejlesztése

Legyen itt szó ruhákról, vagy csak csipszről vagy más finomságokról, a testvérek mesterei annak, hogy milyen titkos helyekre lehet eldugni ezeket a dolgokat. Annál nincs is rosszabb, mikor keresnél valami jó kis szerkót az esti bulira és az éppen hazajövő testvéreden van rajta. Vagy a kedvenc csokidnak hűlt helyét sem találod, pedig azt hitted arról a fiók mögötti kis résről csakis te tudtál.

4. A reggeli készülődés maga a művészet

Főleg ha nem egy testvéred van, és még mind suliba jártok. És egy fürdőszoba van. A Tucatjával olcsóbb film tökéletesen tudja jellemezni azt a káoszt, ami ilyenkor a fürdőszoba környékén uralkodik, szinte, mint ha egy bomba robbant volna. Mindenesetre nem meglepő, ha végül fogkrémes pólóban ér be valaki az első órára.

5. Ha baj van, ő mindig ott lesz

Ha piszkálnak a suliban, összevesztél a legjobb barátnőddel, dobott a pasid, vagy életedben először másnapos vagy, nem kell aggódnod, a segítség szó szerint házhoz jön. Ő mindig ott lesz neked, hogy támogasson és segítsen, akármilyen hatalmas veszekedésetek is volt pár nappal ezelőtt. Szeresd a testvéreidet, és örülj, hogy vannak, még akkor is, ha mindig lenyúlja a csokijaidat.

Fotó: picsart.com
Fotó: picsart.com

Testvéri veszekedések
Szoktál veszekedni a testvéreddel?

Borítókép: lifehack.org

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,627RajongóLike
179,374KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta