Ezt nézed:  / Divat/Életmód / 6 feng shui tipp, ami megváltoztatja az életed!

6 feng shui tipp, ami megváltoztatja az életed!

A feng shui, ami közel ötezer éves kínai módszer, hatást gyakorol a környezetünkre, hiszen, ha a térrendezési tudománynak megfelelően alakítjuk környezetünket és otthonunkat, pozitív energiákat engedünk be a légterünkbe, s ez jelentős változásokat hozhat az életünkbe.

A bejárati ajtó

Kezdjük rögtön a bejárattal. Mielőtt belép az ember a házba, az ajtó az első, amivel szembe találja magát. A bejárati ajtó legyen a legnagyobb és a legfényesebb. Soha ne helyezzünk el a bejárati ajtóval szembe tükröt, mert ez eltaszíthatja a jó energiákat. Környezete legyen tiszta és rendbe szedett. Ha több ajtó is van a házban, ügyeljünk rá, hogy a főbejárat ajtaja legyen a központi, a legnagyobb, a legszembetűnőbb, és a hátsó ajtót ne kösse vele össze egyenes út, mert akkor ami pozitív energia bejött, az azon az útvonalon távozik is.

A fürdő és a háló viszonya

Ajánlott, hogy a fürdőszoba ne a hálószobánk mellett legyen, hiszen a vizes területeket nem igazán kedveli a csi, mert könnyen elnyelődhet. Főleg, ha a WC is a fürdőszoba része. De ha mégis szomszédos a két helyiség egymással, ügyeljünk a negatív energiákra, mert ez kihatással lehet a párkapcsolatunkra is. A kényelem, hogy a fürdőszoba rögtön a háló mellett legyen, nem elsődleges szempont.

A szerelem tere

A szerelemsarok a bejárattól jobbra eső legtávolabbi sarok. Itt kifejezetten fontos, hogy legyen tisztaság és rend, hogy minél több pozitív energia áramoljon be, kiszorítva a negatívat. Ha szeretnénk, hogy működőképes szerelemben legyen részünk, akkor a feng shui szerint földszínekkel alakítsuk a teret, helyezzünk el olyan kiegészítőket, tárgyakat, amelyek párosak. Nem árt, ha a textildarabok is puhák, ölelésre alkalmasak. Kerüld a durvaságot!

A kerek az igazi

Ha pozitív energiát szeretnél a lakásodban tudni, akkor a kerek asztal jelent számodra megoldást. Ugyanis, ha négyszögletű asztalod van, az négy irányba szórja a sát, ami a csi ellentéte. Ezzel csak a negatív energiákat növeled. Sőt, a négyszögletű asztal esetében az egymással szembe ülők között is feszültség alakul ki. a megoldás mindenképp a kerek asztal.

A hírnév titka

Délre fekszik ez a terület a központtól. Ha hírnévre vágyunk, a piros színeket alkalmazzuk, és ahogy a piros szín is utal rá, helyezzünk el olyan képeket vagy tárgyakat, amelyek állatot vagy melegséget, tüzet ábrázolnak.

A tudatalatti és a pince

Tulajdonképpen a kettő összefügg. Ha nekiállsz kitakarítani a pincédet, a tudatalattid is rendbe akarod hozni. Ne fojtsd el az érzéseidet, állj neki rendet rakni ott, és a lelkedben is. A pince arra a területre főleg hatással van, amely terület alatt fekszik. Ezért nem árt, ha rendet tartunk ott. Nem kell, hogy megszabadulj régi kacatjaidtól, csupán rakj rendet, és már egy lépéssel előrébb is vagy.

Segítség a változáshoz

Végül itt a táblázat, miszerint tökéletesen berendezheted és kialakíthatod lakásod minden negatív energia elkerülése érdekében. Figyelj arra, hogy a kiegészítő tárgyak is hatással lehetnek életedre, ezért gondosan helyezd el őket. Mindennek megvan a maga helye, ne feledd. A színekre is ügyelj!

 

 

6 feng shui tipp, ami megváltoztatja az életed
Te mennyire hiszel a feng shuiban?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share