5 dolog, amit tudnod kell, mielőtt vegetáriánus leszel

Rovat

Megosztás

Mielőtt megvonnád magadtól az összes létező és általunk elfogadottan megehető állati húst, olvasd el, és gondolkodj el az alábbi megjegyzéseinken, mert lehet, hogy utána úgy leszel vele, mégiscsak jó lesz neked az a sok hús.

1. Egyszerre csak egy nagy változást

Nem kell azonnal mindenről lemondanod, ami ahhoz szükséges, hogy vegetáriánusnak mondd magad. Kezd apróbb lépésekben, hogy aztán a végén mindent megvonj magadtól, ami hús és állati eredetű.

Gif: Buzzfeed.com
Gif: Buzzfeed.com

 

2. Attól, hogy vegetáriánus leszel, még nem fogsz azonnal lefogyni

Ha azért szeretnél áttérni egy húsmentes életmódra, mert szeretnél fogyni, akkor ne várd azonnal a nagy eredményeket, mert nem fognak megérkezni. Várj egy kicsit, és ha bekövetkezik majd a változás, csak légy türelemmel, és folytasd a vegetáriánusdiétádat.

Gif: Tumblr
Gif: Tumblr

 

3. Több bab

Mert az kiváló forrás ahhoz, hogy a szervezeted fehérjéhez és rosthoz jusson. A bab ráadásul nem egy luxusárucikk, tehát még a pénztárcánkat is megkímélhetjük vele, ha babot eszünk.

Gif: Gifrific.com
Gif: Gifrific.com

 

4. Nincs több bőséges lakoma?

Az, hogy vegetáriánus leszel, nem jelenti azt, hogy egész életedben koplalnod kell, és igazán ízletes és laktató ételeket nem ehetsz. Ha vegetáriánus szeretnél lenni, ugyanúgy van lehetőséged az ínycsiklandozó ízek megtapasztalására, csak a mértékre vigyázz, inkább kevesebbet egyél, minthogy egyszerre szakadásig egyél.

Gif: Gifsec.com
Gif: Gifsec.com

 

5. Ha nem megy így, próbáld úgy

Nem kell szenvedni azért, hogy összejöjjön az átállás. Ha nem megy erőszakosan, akkor menjen lassabban. Nem kell egyik napról a másikra átállnod egy új étrendre, mert azt a szervezeted is észre fogja venni, és nem biztos, hogy tetszeni fog neki.

Gif: Giphy.com
Gif: Giphy.com

 

Vegetáriánus
Te vegetáriánus vagy?

Borítókép: Huffingtonpost.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,176RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta