Ezt nézed:  / Pszicho, szex / 5 dolog, amivel megbánthatod azt, akit szeretsz!

5 dolog, amivel megbánthatod azt, akit szeretsz!

Nem könnyű okosan szeretni. Akarva-akaratlanul is képesek vagyunk megbántani azokat, akik fontosak a számunkra. Ám, ha picit odafigyelsz, akkor elkerülheted a könnyes sértődéseket. Csupán öt mondatra figyelj, nehogy kicsússzon a szádon!

Klisék, amelyek jól hangoznak ugyan, de ha jobban mögéjük nézünk, rájöhetünk, hogy sok esetben nem, hogy nem vigasztalnak, de még csak nem is igazak. Vagy legalábbis ne vedd őket szó szerint.

1. Ami nem öl meg, az erősebbé tesz!

Nos, nem vagyunk egyformák. Mindenki másként reagál a stresszre, nehézségekre. Igen, van, aki összeomlik és segítségre van szüksége a dolgok feldolgozásához. Egyedül nem megy. Ők nem kerülnek ki szuperhősként a megmérettetésekből, szükségük van támogatásra.

2. A boldogságot te választod!

Nos ez egy összetett dolog. Önmagában az, hogy az ember folyton azt mantrázza most már minden jó lesz még kevés. Számolni kell azzal is, hogy pusztán a pozitív hozzáállástól még nem változik meg az élet. Tenni is kell érte. Közben az élet folyamatosan hömpölyög körülöttünk. Boldog lehetsz egy új munkától, egy szép ajándéktól, egy örömteli eseménytől. A boldogság jön és megy, vedd észre, ragadd meg és ne szalaszd el!

happy happiness olivia wilde joy hospital

3. Ha az élettől citromot kapsz, készíts limonádét!

Mit is jelent ez a mondat? Ha valamilyen negatívnak tűnő szituba kerülsz, csak légy szemfüles és hozd ki belőle a legjobbat. Ez a pozitív hozzáállás dicséretes ugyan, de sajnos megesik, hogy valamiből nem tudunk előnyt kovácsolni. Egyszerűen fel kell dolgozni a kudarcot és kész.

4. Az idő minden sebet begyógyít!

Nos ez így nem egészen igaz. Az idő múlásával inkább jellemzően más megvilágításba kerülnek a dolgok. Egy szakítás, egy kudarc napok, hónapok, évek múltával is ugyanúgy tud sajogni. Az érzések többnyire ugyanazok maradnak, a kudarcokat viszont átértékelhetjük, sőt tanulhatunk belőlük.

Domino Recording Co. time clock arctic monkeys melting

5. Minden okkal történik!

Nem csupán naivitás ilyet mondani, hiszen a világunk tele van random eseményekkel, véletlenekkel, de ráadásul nem is kifejezetten vigasztaló. Ha valami balul sül el vagy nagy szomorúság éri a másikat ezzel a mondattal csak a tehetetlenségünket tudjuk kifejezni, de nem segítünk.

Képek: giphy, diagenottsman