Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / 5 film, amit látnod kell, mielőtt felnőtté válsz

5 film, amit látnod kell, mielőtt felnőtté válsz

“Egy pasi akkor nem hív fel, ha nem akar felhívni. Ha úgy érzed, a fickót hidegen hagyod, akkor jól érzed, mert úgy is van. Nincs kivétel.” Sok film van tele hasonló közhelyekkel, de néhány jól sikerült alkotás, mint például a Nem kellesz eléggé című, melyből ez az idézet származik, néhány élethelyzetre nagyon világos és egyszerű megoldást tud adni. Összeszedtünk nektek néhány filmet, melyekből sokat lehet tanulni, és ráadásul nagyon szórakoztatóak is. 

1. Nem kellesz eléggé

scarlett-bradley(608x403)

Ha párkapcsolati kérdéseid vannak, talán a legtökéletesebb választás, ha ezzel a filmmel kezded. A kapcsolati problémákat szinte minden oldalról körüljáró film nem csak abban segíthet, hogyan szerezd meg magadnak a kiszemelt pasit, anélkül, hogy nevetségessé válnál, de azt is megmutatja, hogy majd hogyan ne viselkedj egy házasságban, ha nem akarod, hogy a férjed elhagyjon. A film felnagyítja azokat a hibákat, és emberi tulajdonságokat, melyek kudarcba viszik a kapcsolatokat. A film rendkívül tanulságos, de ugyanakkor nagyon vicces is.

2. A hűtlen

10949_26

Ahogy az már a címből is kiderül, ez a film nem egy idealizált, csöpögős szerelmi történetet mutat be, hanem azt az élethelyzetet, amikor egy kívülről tökéletesnek tűnő kapcsolat egyik pillanatról a másikra megváltozik, mert az egyik fél balesetszerűen beleszeret valaki másba. Érdemes megfigyelni a főszereplő karakterét, a tulajdonságait, és viselkedésének drasztikus változását.

3. Házibuli

238891_galeria_a_hazibuli_folytatodik_04

Régi film, de nem kevésbé tanulságos, mint az előző kettő. Talán mióta leforgatták ezt a filmet, kissé megváltoztak a viszonyok, de a kamaszok viselkedése még mindig olyan, mint amilyen 30 éve volt; szeszélyes, kiszámíthatatlan és sok esetben vakmerő. Házibuli, első szex egy garázsban, és a szokásos vicces, elbénázott jelenetek. Érdemes megnézni.

4. Üvegtigris (összes rész)

uvegtigris_3_2

Hogy ne csak amerikai, és francia példát hozzunk, itt van egy magyar kultuszfilm. Az üvegtigris zseniálisan mutatja be a magyar életérzést és viszonyokat, a szerelmi kapcsolatokat meg némely esetben kifejezetten tréfának fogja fel. A főként statikus képek gyönyörűen tükrözik az egyszerű, csillogás és rózsaszínfelhő-mentes való életet.

5. Van valami furcsa, és megmagyarázhatatlan

van.1

Egyik legújabb és legnagyobb sikereket elért magyar film. Rettenetes humorral mutat rá a mai magyar fiatalság motiválatlanságára, és arra a problémára, hogy sokan egyszerűen képtelenek felnőni. Kapcsolati téren egy idealizált álmot dédelgetnek, a szüleik nyakán élősködnek 30 éves korukig, és egyszerűen életképtelenek. Mindezzel együtt a főszereplő egy nagyon szerethető karakter, akinek néhány érzelemkitörésével – valljuk be – egészen jól tudunk azonosulni.

Filmgyűjtemény
Melyik filmet néznéd meg a felsoroltak közül?

Képek:

tv.animare.hu

www.mafab.hu

est.hu

filmtrailer.hu

magazin.apertura.hu