5 hely, amit ne hagyj ki, ha Oroszországban jársz

Rovat

Megosztás

Vörös tér, Kreml, Ermitázs – unalomig szajkózzák az útikönyvek és az online leírások. Ezúttal kevésbé ismert látványosságokat ajánlunk.

S7301357

Logikus, hogy legyen űrhajózási múzeuma annak az országnak, amely elsőként küldött embert az űrbe. Jurij Gagarinnak nemcsak a szkafandere, de űrjárműve is megtekinthető a moszkvai tárlaton. Ízelítőt kapunk az űrkutatás történetéből a kezdetektől napjainkig és persze Farkas Bertalan arcképe is felbukkan.

metro2

Nemcsak Moszkvában, de Szentpéterváron is érdemes megnézni egy-két metróállomást. Ne csak a gyönyörű mozaikok és stukkók miatt szánjunk erre elég időt. Az északi főváros legtöbb állomásához hosszan, akár perceken át visznek le a mozgólépcsők.

S7300755

A megszokotton kívül érdemes más perspektívából is megnézni Szentpétervárt. A helyiek körében nagyon divatos a háztetőkről gyönyörködni a látnivalókban. Ha erre nem merünk vállalkozni, még mindig ott az Izsák-székesegyház kupolája.

kizsi1

Szentpétervártól nincs nagyon messze a Kizsi-sziget. A karéliai Onyega-tó ezen szigetén fából készült templomok vannak. A legenda szerint egyetlen fejszével készítette el őket egy mester. Miután kész lett, a szerszámot állítólag a tóba dobta, merthogy még egyszer nem tudna ilyen nagyszerűt alkotni és ez másnak sem sikerülhet. Az épületegyüttes az UNESCO világörökségi listáján is szerepel.

Stitched Panorama

Bár a dél-szibériai Bajkál-tavat említik az útikönyvek, egy szomorú apropóból mi is ajánljuk. A világ legmélyebb tavának vízszintje drasztikusan csökken – jelentették az orosz hatóságok a tél végén. Az ipari és halászati tevékenységen kívül a gondatlan turisták is szennyezik a Föld édesvízkészletének ötödével rendelkező tavat.

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,227RajongóLike
178,206KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta